"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«Esferes disperses»

Glòria Calafell
Pròleg: Jordi Pàmias

- XXIII Premi de Poesia Josep Fàbregas i Capell -

Témenos Edicions

Esferes disperses (Glòria Calafell)

Esferes disperses

Glòria Calafell
Pròleg: Jordi Pàmias
- XXIII Premi de Poesia Josep Fàbregas i Capell -

Témenos Edicions
Col·lecció: Cármina
62 pàgines - Format: 13 x 21
ISBN: 978-84-947753-1-4


Esferes disperses

     Glòria Calafell dona gran importància a l’eufonia, a la música del vers. I el ritme queda ben definit. Aquesta qualitat —que, en l’època actual, molts poetes semblen menystenir— és, al meu entendre, un senyal clar de maduresa en el quefer poètic.

     Estic segur que el lector sensible sabrà copsar la qualitat literària d’aquestes Esferes disperses —que s’interrelacionen, per tal de formar una unitat superior: el conjunt harmoniós propi d’una obra d’art.

Del pròleg de Jordi Pàmias


Glòria Calafell

     Glòria Calafell va néixer a Barcelona el 21 d’abril de 1947. Es llicencià en filologia catalana per la Universitat de Barcelona i va exercir de professora de secundària durant molts anys. Paral·lelament, donava classes a l’Institut de Ciències de l’Educació per a tots aquells que volien obtenir el certificat d’aptitud pedagògica i també de reciclatge de català. Des de l’any 2008 està jubilada.

     És poeta i té publicats els poemaris La semàntica del temps (2008), No.m fall recort del temps (2010 - Premi de Poesia Ciutat de Vila-real) i Basaments catalogats (2012 - Finalista del Premi de Poesia Joan Llacuna). Així mateix, regularment publica poemes en la revista trimestral Espais, i també anàlisis literàries.

     Entre els guardons per la seva obra destaquen, entre d’altres, el premi Jalpí i Julià, amb el recull Pronòstics del temps (Sant Celoni, 2006), el premi Martí i Pol, en la seva XVIII edició (accèssit per Sintaxi de l’asfalt, 2009) i també en la XX (primer premi amb Digues, foll, quina cosa és l’oblit), el premi Sant Antoni, amb el recull Morfologia del vent (El Perelló, 2009) i accèssit Camp d'en Grassot de Gràcia amb Canvi de roba (Barcelona, 2009).

     D’altra banda, forma part del grup de relataires que col·labora en el web Relats en Català.


'Esferes disperses (Glòria Calafell)'
"Esferes disperses"
Glòria Calafell
Pròleg: Jordi Pàmias
- XXIII Premi de Poesia Josep Fàbregas i Capell -



Culturàlia


Referència:
«Esferes disperses»
Glòria Calafell
Lo Càntich. N.36. Palíndrom, 2018.
Gener - Abril, 2018
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 36>
EAN: 9772014303002 36>
ISSN 2014-3036-N.36

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]