"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«A la llum d'una espelma»

David Gómez Simó
Il·lustracions: Bernat Gómez Lucas

Edicions Secc

A la llum d'una espelma (David Gómez Simó)

A la llum d'una espelma

David Gómez Simó
Il·lustracions: Bernat Gómez Lucas

Edicions Secc
Col·lecció: Minairó / 5
92 pàgines - Format: 11 x 18 - Enquadernació: fresada amb solapes.
ISBN: 978-84-945902-7-6


Sinopsi

     Tenebror és aquell espai que queda al voltant d’una espelma... i és en aquesta tenebror on David Gómez Simó fa viure criatures increïbles que se’ns volen atansar. Criatures que no existirien sense la tenebror, però tampoc sense el punt focal de la llum d’una espelma.

     Aquest petit recull de contes explicat a la vora del foc, és petit, petit, però intens, és d’aquells que llegiràs d’una bufada, però que en demanaràs més, perquè l’autor, que modula la nostra por molt bé, ens dona les dosis de tenebror i horror justa perquè quan anem a dormir no puguem evitar mirar sota el llit, però que a l’hora ens explica aquelles històries que sempre ens han atret des de ben petits. És esfereïdor, però no podem deixar de llegir!

     Són cinc contes, cinc relats amb els elements més tradicionals dels relats de por: foscor, monstres, ombres, ninos malèfics i llegendes obscures, però també amb elements moderns de crítica del nostre món, de la nostra societat, d’on hem arribat i el més terrorífic, on ­pretenem arribar.

     Encén l’espelma, obre el llibre i imagina... Ding, dang, dong. Ding, dang, dong...


David Gómez Simó

     David Gómez Simó (Badalona, 1965). Massatgista, llibreter, gerocultor i el que faci falta. Amant de les bones històries i de les que no ho són tant mentre siguin engrescadores. He publicat contes i poesies en diferents reculls col·lectius i revistes. He tingut fills i crec recordar que, en una ocasió, vaig plantar un arbre.


Book Trailer


Il·lustrador: Bernat Gómnez Lucas
Animador: Adrià Colas
Autor: David Gómez Simó


'A la llum d'una espelma (David Gómez Simó)'
"A la llum d'una espelma"
David Gómez Simó
Il·lustracions: Bernat Gómez LucasCulturàlia


Referència:
«A la llum d'una espelma»
David Gómez Simó
Lo Càntich. N.36. Palíndrom, 2018.
Gener - Abril, 2018
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 36>
EAN: 9772014303002 36>
ISSN 2014-3036-N.36

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]