"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«INÈDITS»
Revista de creació literària

Núm. 13 - Gener 2018

INÈDITS - Revista de creació literària - Núm. 13 - Gener 2018

INÈDITS

Revista de creació literària
Núm. 13 - Gener 2018


https://ineditsrevista.wordpress.com/2018/01/23/inedits-num-13-editorial/


Editorial

Encetem el 2018 i, amb el nou any, us oferim un altre número de la Revista de creació literària Inèdits. En aquest primer trimestre els contes que publiquem, com veureu ressenyat en aquesta Editorial, es mouen en tres gèneres que esdevenen el cavall de batalla dels tres autors que els han escrit: humor, fantàstic, i ciència-ficció. Us convidem a continuar llegint per saber-ne alguna cosa més.

Les adaptacions és obra de Joan Gausachs i Marí, un autor ja conegut a Inèdits i que ha volgut col·laborar de nou amb nosaltres. I és bo que aquest conte arribi justet després de les festes nadalenques perquè, amb l’humor habitual d’aquest escriptor, el que trobem en aquesta història és una divertida recreació d’una representació dels "Pastorets" força accidentada, i també com ho viu el dramaturg que l’ha creada. El dibuix que acompanya el conte ve signat per l’artista Pilar Campmany, qui ens mostra amb el seu traç realista una de les possibles escenes del que trobem a la narració.

L’autora del segon conte també és una habitual d’Inèdits: Alícia Gili. En aquesta ocasió i com a gran coneixedora de les rondalles i de les criatures fantàstiques, ens ofereix La cadira de les bruixes, una versió lliure de la llegenda de "La bruixa Mamaxó" on apareix un ésser ben peculiar: el gatillop. L’artista encarregada de la il·lustració és M. Jesús Royo, qui amb el seu dibuix ens descriu l’escena del ball de les bruixes a la llum de la lluna plena, amb la protagonista a la dreta i el gat fer als seus peus i en primer pla.

El tercer conte, L’arca de Noè, pertany també a un escriptor ben conegut a Inèdits: menut. Amb aquesta història ens hem de situar en un moment en què la humanitat ha quedat delmada a causa d’una terrible epidèmia provocada per una mutació del virus de la SIDA. Per sort, les investigacions sembla que avancen amb bon peu i una doctora ha descobert una possible vacuna… si no fos per un petit detall que no acaba de funcionar. Yolanda Urango és l’artista que s’ha encarregat de la il·lustració del conte, i ens presenta un dels espais on anirà a parar el nostre protagonista.

Tal com hem esmentat a l’inici, el número 13 d’Inèdits presenta tres gèneres diferents que, alhora, marquen l’estil personal de cadascun dels autors, tots tres amb altres publicacions a la revista. Cosa que ens fa proclamar el bon estat de salut del conte a casa nostra, i com d’important és continuar treballant perquè l’espai que li pertany en el món literari li sigui reconegut amb escreix.

Bona lectura!

Equip editorial


'INÈDITS - Revista de creació literària - Núm. 13 - Gener 2018'
INÈDITS
Revista de creació literària
Núm. 13 - Gener 2018Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«INÈDITS»
Revista de creació literària
Núm. 13 - Gener 2018

Lo Càntich. N.36. Palíndrom, 2018.
Gener - Abril, 2018
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 36>
EAN: 9772014303002 36>
ISSN 2014-3036-N.36

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]