"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«Premis Vila de Cambrils 2017»

Cambrils, 2017

Premis Vila de Cambrils 2017

«Premis Vila de Cambrils 2017»

Cambrils, 2017

Diumenge, 26 de novembre de 2017, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de la vila de Cambrils es van lliurar els premis de l'edició d'enguany. L'acte va comptar amb la presència de l'alcaldessa, Camí Mendoza; el regidor de Cultura, Lluís Abella; el director territorial del Departament de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs, i altres regidors del consistori.

Premiats Vila de Cambrils 2017

La gala va estar amenitzada per actuacions a càrrec del Trio de corda de l’Escola Municipal de Música, format per les alumnes Ariadna Albesa (violí), Mertixell Porta (viola) i Júlia Olivé (violoncel). Després del lliurament de guardons, es va inaugurar l’exposició del 27è Premi de Fotografia Vila de Cambrils, que es podrà visitar a la Sala Àgora de l’Ajuntament fins al 27 de gener de 2018. Al hall de l'Ajuntament, els assistents van poder degustar un aperitiu amb l'acompanyament musical del Duo Brox.

Trio de corda de l’Escola Municipal de Música de Cambrils

7è Premi de Narrativa Marítima Josep Lluís Savall

El Premi de Narrativa Marítima, dotat amb 3.000 euros i l’edició de l’obra guanyadora a càrrec de l’Editorial Cossetània, va recaure en l'autora Mireia Vancells (Terrassa, 1964), per l'obra Aritmètica del crim. Mireia Vancells es va llicenciar en Filologia Anglo-Germànica per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 1989. És autora de les novel·les El secret de la germandat (Bubok, 2009), Negra memòria (Cossetània, 2013 - Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils 2012), La carpeta de Vílnius (Bubok, 2015) i L’home de Déu (Cossetània, 2017 - Premi de Narrativa Ribera d’Ebre 2016).

Mireia Vancells


6è Premi de Poesia Vila de Cambrils

El primer Premi de Poesia, seleccionat entre 60 treballs presentats i dotat amb 500 euros, va recaure en l'autor Jesús M. Tibau (Cornudella de Montsant, 1964), per l'obra Olor de Capvespre.

Jesús M. Tibau

El segon Premi de Poesia, dotat amb 200 euros, va ser atorgat a l'autor Lluís Font Olivé (Torrelavit, Barcelona), per l'obra Bommaiah.

Lluís Font Olivé


27è Premi de Fotografia

El Premi de Fotografia Vila de Cambrils, organitzat per l'Agrupació Fotogràfica Cambrils va rebre 1.628 participacions de 164 autors provinents de 31 països d'arreu del món.

El premi al Millor Autor de Saló, dotat amb 1.000 euros, va ser atorgat a José Beut Duato (València), "Blue Pin" de la Fédération Internationale de l'Art Photographique (FIAP), per les obres "Sant Joan" (Medalla Daurada FCF - Secció LLiure en Color), "Observed" (Medalla Daurada CEF - Secció Street Photo), "Pastora" (Medalla Bronze CEF - Secció Street Photo) i "Chillon" (Millor Autor del Saló).

Sant Joan- José Beut Duato

La resta de premis de fotografia van recaure en:

Javier Ortiz Moreno (Tolosa), per l'obra "Geometria Elíptica", modalitat Secció lliure en monocrom (Medalla Daurada FIAP).
Josep Maria Molist i Vilanova (Santa Eulàlia de Ronçana), per l'obra "Llac i caiacs", modalitat Secció lliure en monocrom (Esment d'honor FIAP).
Javier Ortiz Moreno de Tolosa (Tolosa), per l'obra "Escalera blanca", modalitat Secció lliure en color (Esment d'honor FIAP).
Bernardo Badenas (Sant Boi de Llobregat), per l'obra "Lectura", modalitat Secció retrat (Medalla Daurada FCF).
Lluís Remolà Pagès (Sant Feliu de Llobregat), per l'obra "Emma", modalitat Secció retrat (Medalla de Plata FCF).


-Premis Vila de Cambrils 2017-

Font: Ajuntament de Cambrils
Fotografies: Berta Ruiz


Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«Premis Vila de Cambrils 2017»
Cambrils, 2017
Lo Càntich. N.35. Diàleg, 2017.
Setembre - Desembre, 2017
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 35>
EAN: 9772014303002 35>
ISSN 2014-3036-N.35

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]