"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«Premis Literaris Arts i Lletres 2017»

Premià de Dalt, 2017

Premis Literaris Arts i Lletres 2017

«Premis Literaris Arts i Lletres 2017»

Premià de Dalt, 2017

Dissabte, 18 de novembre de 2017, el Teatre de Sant Jaume de Premià de Dalt va ser l’escenari del lliurament dels Premis Literaris Arts i LLetres 2017.

La presidenta de la secció Arts i Lletres de la Societat Cultural Sant Jaume i organitzadora del certamen, Mariona Borràs, va definir els premis com la festa literària per excel·lència de Premià de Dalt i va defensar el paper de la cultura i la llengua catalanes, tot dient que “han estat testimoni d’una història que no morirà mai perquè el poble no ha permès ni ho permetrà”.

'Premis Literaris Arts i Lletres 2017'
Premis Literaris Arts i Lletres 2017

L'acte va estar amenitzar per les interpretacions musicals, al violí, d'Oriol Cases, alumne de l'Escola Municipal de Música.

'Oriol Cases - Premis Literaris Arts i Lletres 2017'
Oriol Cases

En el decurs de la gala, la guanyadora de l’anterior edició del Premi Marià Manent de Poesia, M. Carme Arnau, amb En el decréixer de la pluja va presentar el poemari editat per La Font del Cargol.

L'escriptor i editor Albert Calls va definir el llibre com una poesia que fa preguntes, que ajuda a transformar la vida de l’autora i alhora la dels seus lectors. I va destacar la importància del silenci, el futur i l’espiritualitat en la poesia de la M. Carme Arnau.

'M. Carme Arnau - Premis Literaris Arts i Lletres 2017'
M. Carme Arnau


41è Premi Marià Manent de Poesia

El Premi Marià Manent de Poesia, un dels tres premis literaris més antics del país, segons va explicar el president del jurat, Vicenç Llorca, va ser atorgat a l'autora Montse Assens, per l'obra Apartheids. L’alcalde de Premià de Dalt, Josep Triadó, va ser l’encarregat d’atorgar el premi a la guanyadora. El president del jurat va descriure la poeta premiada com “un terratrèmol, sensible, escriptora i dona” i va afegir que “està molt bé que sigui profeta a la seva terra perquè la Montse és una persona compromesa amb Premià de Dalt i amb el seu país”. Llorca va destacar l’originalitat de l’estructura de l’obra, amb un text modern i profund sobre un tema, la solidaritat, molt tractat.

El premi està dotat amb 2.000 euros, una obra de la ceramista Elisenda Sala i la publicació en la col·lecció Quaderns de la Font del Cargol, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Premià de Dalt i de la família de Marià Manent.

'Montse Assens - Premis Literaris Arts i Lletres 2017'
Montse Assens


Premi de Narrativa a la memòria d’en Valerià Pujol

El Premi de Narrativa a la memòria d’en Valerià Pujol va ser atorgat a l'obra Un lloc com un altre de l'autor Raimond Aguiló, poeta de Falset que l’any 2010 ja va guanyar el Premi Marià Manent de Poesia. El premi va ser lliurat per na Carme Bosch, mare del difunt Valerià Pujol. El president del jurat va destacar que és un conte rodó amb un punt de vista original.

El premi està dotat amb 500 euros, una obra de la ceramista Elisenda Sala i serà publicat en un volum que recollirà els guanyadors de deu edicions.

'Raimond Aguiló - Premis Literaris Arts i Lletres 2017'
Raimond Aguiló


-Premis Literaris Arts i Lletres 2017-


Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«Premis Literaris Arts i Lletres 2017»
Premià de Dalt, 2017
Lo Càntich. N.35. Diàleg, 2017.
Setembre - Desembre, 2017
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 35>
EAN: 9772014303002 35>
ISSN 2014-3036-N.35

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]