"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«INÈDITS»
Revista de creació literària

Núm. 12 - Juliol 2017

INÈDITS - Revista de creació literària - Núm. 12 - Juliol 2017

INÈDITS

Revista de creació literària
Núm. 12 - Juliol 2017


https://ineditsrevista.wordpress.com/2017/07/07/inedits-num-12-editorial/


Editorial

Tercer trimestre de l’any, i tercera publicació d’Inèdits en aquest 2017. Ens trobem de ple en el mes de juliol, un moment en què l’estiu fa dies que s’ha estrenat i les vacances són a tocar. Són instants de descans —o de cansar-se fent tot allò que no podem dur a terme la resta de l’any—, però sigui com sigui són instants per llegir, perquè la lectura ha de ser una constant en les nostres vides. A Inèdits ho sabem, i per això us oferim aquests tres contes en un nou número de la revista.

El primer títol que trobareu és obra de David Gómez Simó, qui amb el seu Història de M ens ofereix una narració on l’enamorament hi té el punt de partida. Amb tot, cal tenir ben present que no es tracta d’un conte, simplement, romàntic, ja que la relació entre els dos personatges anirà derivant cap a situacions ben peculiars, en les quals el sexe i l’erotisme tindran un paper cabdal. L’artista encarregat de la il·lustració és Oriol Olivé, qui amb la seva obra ens mostra, molt gràficament, la visió plàstica d’un d’aquests instants esmentats. En el dibuix l’expressió de la dona transmet molt més que la seva evident nuesa.

El següent relat pertany a una jove promesa de les lletres, o així és com l’han anomenat en alguna ocasió en les diferents publicacions de llibres d’autoria compartida on ha col·laborat. Es tracta d’Edgar Cotes, que publica amb nosaltres OrangeShots: Romanços de l’era digital. Un conte de fantasia i ciència-ficció que parteix, però, de la nostra més rabiosa actualitat: l’èxit d’una aplicació informàtica. Aquesta aplicació mesura l’afinitat entre les persones, tot puntuant-la en base a un escalat de 0000 a 5115. I la pregunta és: què passa quan hom troba la seva mitja taronja? Gabriel Lemkow és l’artista que ha traslladat a imatge l’essència del conte, i ens mostra la mitja taronja que intenta buscar l’aplicació informàtica tot contraposant aquesta imatge icònica amb el mòbil en tant que objecte.

I passem al tercer conte, el que tanca la revista: Una feina avorrida. L’autora, Núria Martínez, ens presenta el seu personatge en un lloc de treball que, a primera vista, pot semblar tediós i mecànic: és recepcionista d’un gabinet de Psicologia. Però l’entorn familiar d’aquest personatge, la situació en què es troba la seva relació de parella, combinat amb un fet aliè a la seva rutina, provocarà que aquesta feina avorrida faci un gir inesperat. El conte compta amb una il·lustració de Dolors Mas, qui recull i plasma, mitjançant el seu dibuix, un dels moments clau que viu la protagonista, angoixada per l’allau d’entrebancs amb què s’ha d’enfrontar.

Tres contes amb plantejaments i estils ben diversos que podrien adscriure’s a subgèneres diferents, però que beuen d’una mateixa font: les relacions afectives. Tres contes que, des d’Inèdits, desitgem us regalin una bona i interessant estona de lectura.

Bon estiu!

Equip editorial


'INÈDITS - Revista de creació literària - Núm. 12 - Juliol 2017'
INÈDITS
Revista de creació literària
Núm. 12 - Juliol 2017



Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«INÈDITS»
Revista de creació literària
Núm. 12 - Juliol 2017

Lo Càntich. N.34. Rima, 2017.
Maig - Agost, 2017
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 34>
EAN: 9772014303002 34>
ISSN 2014-3036-N.34

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]