"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«Gestualitats»
Joves artistes a la Fundació - XII Edició 2017
Exposició d'escultura, gravat i multidisciplinari

Fundació Felícia Fuster

Gestualitats

«Gestualitats»

Joves artistes a la Fundació - XII Edició 2017
Exposició d'escultura, gravat i multidisciplinari

Exposició
Inauguració: 4 de juliol 2017 a les 19,30 h

Fundació Felícia Fuster
Carrer Camps i Fabrés, 3-11, Barcelona


XII Edició dels Ajuts a la jove creació d’arts visuals
de la Fundació Felícia Fuster 2016-17


     La Fundació Felícia Fuster convoca cada any tres beques per estimular la jove creació d’arts visuals. Els ajuts consisteixen en una quantitat en metàl·lic, l’ajut i supervisió d’una persona experta durant el procés de creació, i una mostra de l’obra dels joves que han obtingut els Ajuts a la sala d’exposicions de la Fundació.

     La Fundació Felícia Fuster atorga, des de l'any 2005, una bossa de 2.500 euros per cadascuna de les disciplines de pintura, escultura, gravat i enguany s’hi ha afegit la categoria de multidisciplinari als joves artistes que presentin un projecte. A més, se'ls ofereix la possibilitat d'exposar el seu treball en l'espai de la Fundació.

     En aquests 12 anys s’han atorgat 34 beques, amb un import de més de 85.000 euros en total, i s’han produït quatre exposicions col·lectives d’una dotzena d’artistes i dues individuals amb l’obra d’Anna Llimós i Lara Fluxà.

Text de presentació de l’exposició, per Pilar Parcerisas

     Una mirada a la societat contemporània pot donar com a fruit les propostes becades enguany per la Fundació Felícia Fuster. Els projectes que han obtingut el suport per a la seva realització plantegen qüestions de gènere, de violència i de procés de reproducció de la imatge en una societat que viu immersa en la reproductibilitat tècnica de la imatge. Tura Sanz té com a lema "El meu cos és el meu refugi. El cos és l'eina que em permet ésser". A partir del llenguatge escultòric recrea la relació del seu cos amb l'escultura des dels espais buits. Alexandra García Pascual, compromesa amb el llenguatge de la imatge en moviment denúncia el consum de la violència en les imatges més quotidianes amb les quals convivim. Per la seva banda, Claudia Regueiro fa del gravat un motor de recerca que du a un terreny processual, en el qual la repetició de les formes mitjançant el gest i l'acció, acaba per modificar la imatge inicial i la situa al llindar de la construcció i destrucció. Tres propostes que aconsegueixen superar disciplines establertes com l'escultura, el gravat i el vídeo, desplaçant-les cap a un discurs i plantejaments completament actuals.

Exposició dels artistes premiats en la present convocatòria

     En la convocatòria actual i en la categoria de gravat ha rebut l'ajut de la Fundació Felícia Fuster, el projecte 3.458, de Clàudia Regueiro Puigdevall, que explica: “El meu treball està marcat per un espai temporal i delimitat per un procés que estableix el ritme. A mesura que s’avança en el terreny processual, s’avança en qüestions conceptuals i tècniques, considerant el procés la pròpia obra i el temps un registre constant. El gravat se situa al centre, esdevé una eina de creació, metodologia i motor de recerca, més que un mitjà d’edició o tècnica de reproducció”.

3.458 (Clàudia Regueiro)
"3.458" (Clàudia Regueiro)

     Tura Sanz Sanglas ha guanyat l'Ajut als Joves artistes de la Fundació en la categoria d'escultura, amb un projecte que es titula Sóc cos, que l’autora defineix així: "El meu cos és el meu refugi. El cos és l’eina que em permet ésser. Amb aquest treball voldria comprendre aquesta relació meva amb el meu cos. Voldria abordar aquest tema a través de l’escultura perquè penso que el més adequat és fer-ho des de la tridimensionalitat i la fisicitat, talment com ell és, el cost”.

Sóc cos (Tura Sanz)
"Sóc cos" (Tura Sanz)

     En l'exposició dedicada als joves artistes premiats per la Fundació s'hi podrà veure l'obra amb tècniques multidisciplinàries d’Alexandra García Pascual, que presenta el seu projecte La violència bona. “En aquest projecte el que m’interessa és de quina manera i perquè les imatges participen de la violència, quin és el nostre paper com a espectadors o consumidors i com es produeix la nostra convivència amb les imatges de violència (entenent aquestes més enllà de les imatges de violència directa). Què s’amaga darrere de certes imatges, sons o gestos de la nostra vida quotidiana”.

La violència bona (Alexandra Garcia Pascual)
"La violència bona" (Alexandra Garcia Pascual)


Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«Gestualitats»
Fundació Felícia Fuster
Lo Càntich. N.34. Rima, 2017.
Maig - Agost, 2017
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 34>
EAN: 9772014303002 34>
ISSN 2014-3036-N.34

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]