"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«Nit de Poesia al carrer»
«Premis Literaris de l'Ametlla de Mar 2017»

L'Ametlla de Mar, 2017

Nit de Poesia al carrer

«Nit de Poesia al carrer»
Premis Literaris de l'Ametlla de Mar 2017

L'Ametlla de Mar, 2017

Dissabte, 17 de juny de 2017, a la Plaça Joan Miró de la vila de l'Ametlla de Mar, organitzat pel col·lectiu CalaCultura i l'ajuntament de l'Ametlla de Mar, es va celebrar la Nit de Poesia al carrer, que va incloure la II Mostra de Poesia i Narrativa, el Concert de l'Ensemble de Guitarres de l'Escola de Música de l'Ametlla de Mar, un recital poètic i narratiu i l'entrega del II Premi Infantil i Juvenil de la Poesia al Carrer, del Premi Mostra Oberta per votació popular, del XXV Premi de Narrativa de l'Ametlla de Mar i del VIII Premi de Poesia al carrer. A l'inici de l'acte es va projectar el muntatge audiovisual "Somniem", amb una aparició de Lluís Llach.

El XXV Premi de Narrativa de l'Ametlla de Mar va ser atorgat a l'obra Professional, de l'autor Lluís Hernàndez Solani, de Palafolls, "una prosa de camí cap al gènere negre, on l'autor busca jugar amb els lectors perquè s'avinguin a jugar i descobrir qui és realment el narrador de la història". El jurat va estar format per Montse Palau, Maria Victòria Lovaina, Sílvia Mayans, Benjamí Torné i Joan Callau, com a coordinador del premi. El premi consisteix en una dotació de 1.000 euros i la publicació del llibre guanyador a la col·lecció Lo Marraco de Pagès Editors.

Lluís Hernàndez Solani

El VIII Premi de Poesia al carrer, nascut amb la voluntat de donar a conèixer les veus emergents, va ser atorgat al poemari Explicar les punxes, opera prima de l'autora barcelonina Sandra Blanch Vidal, una obra que "és un viatge de parella, des d'una emocionalitat física molt fosca fins a la reflexió, l'espiritualitat i el cosmos; un poemari molt sincer i molt honest". El jurat va estar format per Pilar Casanova, Montse Oller, Albert Guiu, Rafael Haro i Joan Callau, com a coordinador del premi. L'obra premiada, amb una dotació de 500 euros, serà editada per Pagès Editors a la col·lecció La Suda.

Lluís Hernàndez Solani

Els Premis Infantil i Juvenil van ser lliurats a Eva Beortegui Bonfill, en primària; Maria Comes Garcia, en ESO; i Alexandra Blanch Fortuna, en Batxillerat. En votació popular de la mostra oberta van ser premiades Sílvia Panisello Cabrera i Maria Dolores Pérez Martínez.

Nit de Poesia al carrer 2017


'Nit de Poesia al carrer 2017'



Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«Nit de Poesia al carrer»
«Premis Literaris de l'Ametlla de Mar 2017»

L'Ametlla de Mar, 2017
Lo Càntich. N.34. Rima, 2017.
Maig - Agost, 2017
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 34>
EAN: 9772014303002 34>
ISSN 2014-3036-N.34

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]