"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«37è Premi Sant Joan de literatura catalana»

"La casa de la frontera"
Rafael Vallbona

Fundació Antigues Caixes Catalanes - BBVA
Sabadell, 2017

Rafael Vallbona - 37è Premi Sant Joan de literatura catalana
Rafael Vallbona
Fotografia: Berta Tiana

37è Premi Sant Joan de literatura catalana

Fundació Antigues Caixes Catalanes - BBVA
Sabadell, 2017

Dilluns, 19 de juny de 2017, al Saló Modernista de la seu de la Fundació Antigues Caixes Catalanes de Sabadell, s'ha lliurat el 37è Premi Sant Joan de literatura catalana. L'acte ha estat dirigit per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Rafael Vallbona (Barcelona, 27 d'agost de 1960), escriptor i periodista, amb l'obra La casa de la frontera, ha estat el guanyador del Premi BBVA Sant Joan, convocat per la Fundació Especial Antigues Caixes Catalanes de Manlleu, Sabadell i Terrassa (Fundació Antigues Caixes Catalanes), és destinat a guardonar una obra de prosa literària (novel·la, narració, relat de viatges, memòries, biografia, diari, etc.), original i inèdita, escrita en llengua catalana.

El Jurat de l'edició d'enguany ha estat constituït per: Jordi Coca, Pere Gimferrer, Giuseppe Grilli, Carme Riera (guanyadora de la darrera edició) i Joan Carles Sunyer (director de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, com a secretari).

La novel·la premiada ha estat definida com una obra coral, on es narren els fets més rellevants que han transformat la Cerdanya i tot el país, des de la Setmana Tràgica, tot passant per la Guerra Civil i la postguerra, fins al creixement del turisme i la perforació del túnel del Cadí, a través de la història de la família Grau i l'establiment que regenta, al barri de la duana de Puigcerdà, a tocar de la frontera.

L'escriptor va explicar que va entrar a la botiga Esports Iris un dia que se li havia espatllat la bicicleta, i, a poc a poc, va anar estirant el fil per descobrir la història de cinc generacions de la família i convertir-la en la novel·la La casa de la frontera, que serà publicada per Edicions 62 a principis de setembre.

Rafael Vallbona ha estat distingit amb diversos reconeixements al llarg de la seva trajectòria, com el Premi Just Manuel Casero per Amfetamínic, el Premi de novel·la eròtica La piga per El concert de París, el Premi Comas i Maduell de poesia per Encara queda el blues, el Premi Amat-Piniella de novel·la històrica per La comuna de Puigcerdà, el Premi Ramon Muntaner per La balada de JK, el Premi Ernest Udina de Periodisme per Pirineus en venda, el Premi Néstor Luján de novel·la històrica per Forasters i el Premi Ferran Canyameres per Tros.

PS: La nostra més sincera i entusiasta enhorabona a l'amic de l'ARC, Rafael Vallbona, que va ser el prologuista del poemari col·lectiu Traços de desig, publicat per l'Associació de Relataires en Català.


Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«37è Premi BBVA Sant Joan de Narrativa»
Sabadell, 2017.
Lo Càntich. N.34. Rima, 2017.
Maig - Agost, 2017
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 34>
EAN: 9772014303002 34>
ISSN 2014-3036-N.34

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]