"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«INÈDITS»
Revista de creació literària

Núm. 9 - Juliol 2016

INÈDITS - Revista de creació literària - Núm. 9 - Juliol 2016

INÈDITS

Revista de creació literària
Núm. 9 - Juliol 2016


https://ineditsrevista.wordpress.com/2016/07/08/editorial-n-9-inedits/


Editorial

L’estiu ja truca a la porta i damunt la taula tenim la planificació de les esperades, somniades i desitjades vacances. Mar, muntanya, relax, activitat... Haurem de triar una opció i preparar els dies d’oci per tal de gaudir-los ara, per endavant, i després, quan els puguem viure de ple. Però també cal tenir present redactar la relació de lectures que volem fer al llarg de l’estiu, i entre elles no hi pot faltar el número d’Inèdits que ara us presentem.

Per fer-vos cinc cèntims del primer conte us plantejarem una qüestió: us heu preguntat mai com seria la nostra vida si poguéssim assolir tot allò que desitgem? Aquesta és la proposta de Dreams, el conte de Ramona Solé, i l’autora ens situa en una època indeterminada en la qual aquest somni és possible. Ara bé, la fina línia entre il·lusió i realitat de vegades pot convertir-se en un conflicte difícil de superar. Toni Arencón Arias ha estat l’artista encarregat d’il·lustrar la història, i la imatge que ens ofereix reflecteix a bastament les interferències i trastorns que pot tenir la son i, de retruc, el somni.

Aquest joc amb la realitat també el trobem en el conte d’Anna Maria Porquet, que per segon cop col·labora amb la revista Inèdits. En la seva història, Margarides arran de mar, la protagonista viu i condueix la seva vida pels camins que ella mateixa determina, i només al cap dels anys, en trobar-se emmirallada en una situació semblant a aquella que va marcar-li el futur, té l’oportunitat de valorar la decisió presa. Montse Assens, amb la seva il·lustració, ens sintetitza els diversos elements simbòlics que destaquen com a emblema d’aquesta història.

I per acabar, el personatge amb el qual s’inicia la història d’Un simi troba el buit al mar, el conte de Francesc Barrio, es desperta malmès, ressacós i totalment desubicat. Ni tan sols el petit espai que podria contemplar des de l’holo-finestra, si aconseguís aixecar-se, l’ajudaria a situar-se. Però quan sí que ho faci haurà d’enfrontar-se a la realitat d’aquell matí, i després de tot un seguit de peripècies l’autor ens condueix a un final que el nostre il·lustrador, Ramon Navarro Bonet, ha sabut reflectir amb el traç inconfusible del seu estil simbòlic i despullat.

D’una o altra manera, en clau futurista, intimista o de ciència-ficció, els tres contes del número d’estiu d’Inèdits ens parlen dels somnis i de les il·lusions, ens parlen de les vides que podem viure si ens allunyem de la nostra realitat, de les decisions preses i del futur al qual ens aboca el caminar. Lectures totes tres que, per altra banda, de ben segur us faran una grata i amena companyia aquest estiu.

Bona lectura!

Equip editorial


'INÈDITS - Revista de creació literària - Núm. 9 - Juliol 2016'
INÈDITS
Revista de creació literària
Núm. 9 - Juliol 2016Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«INÈDITS»
Revista de creació literària
Núm. 9 - Juliol 2016

Lo Càntich. N.31. Hipèrbole, 2016.
Abril - Agost, 2016
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 31>
EAN: 9772014303002 31>
ISSN 2014-3036-N.31

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]