"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«INÈDITS»
Revista de creació literària

Núm. 8 - Abril 2016

INÈDITS - Revista de creació literària - Núm. 8 - Abril 2016

INÈDITS

Revista de creació literària
Núm. 8 - Abril 2016


https://ineditsrevista.wordpress.com/2016/04/13/inedits-num-8-abril-2016/


Editorial

La primavera encara incipient d’aquest 2016 ens duu de ple cap al mes d’abril. Un mes que sempre se’ns mostra amb l’empremta del seu homenatge a la lectura, a l’escriptura… als llibres, en definitiva. Enguany, a més, la celebració de Sant Jordi s’escau en dissabte, amb tot el que aquesta coincidència pugui aportar de positiu i/o de negatiu. Però des d’Inèdits estem convençuts que serà una festa exitosa i hi volem contribuir amb els tres contes del present número de la revista.

El bandoler ferit, de Roser Blàzquez, ens situa en una zona rural on les muntanyes presenten mil amagatalls i la cinglera oculta balmes i coves gairebé impracticables. És en aquest indret on el bandoler més temut per la població, en Capablanca, hi té el seu cau. Però la seva vida canviarà quan, una tarda d’hivern, el botí del robatori sigui un llibre. Amb traç descriptiu i detallista la il·lustració, obra de Sílvia Armangué, ens mostra aquests objectes, els llibres, com a focus essencial de la nostra atenció, i al seu costat els personatges principals de la història.

A continuació us presentem un nou conte de Joan Gausachs i Marí, que ja havia col·laborat amb nosaltres en un altre número de la revista. Gabriel Lemkow és l’artista encarregat de regalar-nos la seva visió d’aquesta lectura, amb un treball impecable on podem apreciar la solitud del protagonista de Jim Nash, un home de poca sort, que només disposa de la companyia fidel del seu cavall. I l’autor del conte, com és habitual en la seva prosa, ens ofereix una divertida narració tot elaborant una paròdia al voltant de tantes i tantes històries de cowboys.

I per acabar, el tercer conte d’Inèdits és obra de Júlia Lancho: El pacte. En ell hi trobem una faula irònica al voltant de tot l’entramat de contactes i intercanvis de promeses i favors, entre els dirigents dels diferents partits polítics, després de les eleccions municipals d’un petit poble de l’interior. Però sobretot, una crítica al voltant dels interessos ocults que amaga cada petit acord. En aquesta ocasió és Raül Royo qui il·lustra la història, tot fixant la seva atenció en aquest somni etern de poder i riquesa i, alhora, mostrant la distància que existeix entre el poble i l’home ambiciós i sense reserves.

Com hem comentat a l’inici, amb la publicació d’aquestes tres històries en el número 8 de la revista Inèdits, pretenem col·laborar en la celebració de Sant Jordi d’aquest 2016. I esperem que la lectura dels contes us resulti tan grata com ho ha estat per a nosaltres.

Feliç Dia del llibre!

Equip editorial


'INÈDITS - Revista de creació literària - Núm. 8 - Abril 2016'
INÈDITS
Revista de creació literària
Núm. 8 - Abril 2016Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«INÈDITS»
Revista de creació literària
Núm. 8 - Abril 2016

Lo Càntich. N.31. Hipèrbole, 2016.
Abril - Agost, 2016
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 31>
EAN: 9772014303002 31>
ISSN 2014-3036-N.31

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]