"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«Quaderns»

Ramona Solé

Llibres del Delicte

Quaderns (Ramona Solé)

Quaderns

Ramona Solé

Llibres del Delicte
240 pàgines - Mides: 14 x 21 cm
Data primera edició: Març del 2016
ISBN: 978-84-943749-8-2


Sinopsi

     La vida tranquil·la d'un petit poble lleidatà es veu alterada quan la Sara, una escriptora agorafòbica, desapareix. La recerca per trobar-la destapa alguns secrets d'uns veïns que viuen amagant el que realment són.

     Els quaderns on dues nenes, per passar l'estona, anoten els moviments que observen en els veïns de la vila seran el punt de partida d'una investigació, en una complicada trama amb molts personatges, vàries històries paral·leles i amb salts enrere en el temps, que alterarà el ritme tranquil dels vilatans. Quan en Miquel —un mosso d’esquadra nascut al poble, s’assabenta que el cas pot destapar alguns secrets que afecten la seva família i que alimentaran les xafarderes que creuen saber-ho tot de tothom— s’involucra en la investigació, però els comandaments l’hi impedeixen per la vinculació personal amb els fets. Aquesta desaparició conduirà al descobriment de la doble cara d'un poble, res no és el que sembla, que viu amagant el que és i desitjant el que només pot ser en secret.


Ramona Solé

L'autora

     Ramona Solé (Lleida, 1968) es declara addicta a la lectura. Lletraferida i blogaire des de l'octubre de 2007 (Tumateix Llibres), no es cansa de parlar i d'escriure sobre de llibres. Ha participat en diversos reculls de relats i microrelats. Quaderns, publicat per Llibres del Delicte, és la seva primera novel·la.

'Quaderns (Ramona Solé)'
"Quaderns"
Ramona SoléCulturàlia


Referència:
«Quaderns»
Ramona Solé
Lo Càntich. N.30. Circumloqui, 2016.
Gener - Març, 2016
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 30>
EAN: 9772014303002 30>
ISSN 2014-3036-N.30

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]