"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«I Premi Llibres Anagrama de Novel·la»

Editorial Anagrama

Barcelona, 2016

I Premi Llibres Anagrama de Novel·la

I Premi Llibres Anagrama de Novel·la

Editorial Anagrama
Barcelona - 2016

Dilluns, 18 de gener de 2016, "tercer dilluns del mes de gener" com s'establia a les bases, s'ha lliurat el I Premi LLibres Anagrama de Novel·la, amb una dotació de 6.000 euros i la publicació de l'obra per Editorial Anagrama. El jurat de la vigent edició del premi ha estat format per Mita Casacuberta, Guillem Gisbert, Imma Monsó, Sergi Pàmies i, per part d’Editorial Anagrama, l’editor Jordi Herralde i Isabel Obiols, en qualitat de secretària amb vot.

Premi Llibres Anagrama de Novel·la

A l'obra: Jambalaia,
de l'autor Albert Forns (Granollers, 1982).

Jambalaia (nom d'un pla típic de Louisiana a base d’arròs, pollastre, pernil cru i molt pebre) és una novel·la sobre un poblet de pescadors convertit en un santuari de surfers i ‘hipsters’ de Nova York. Retrata la història d’un jove escriptor a la recerca de la seva segona novel·la, que acaba teixint un dietari, on descriu els seus pensaments, alhora que intenta mantenir a ratlla una epidèmia d’insectes.

Albert Forns
Albert Forns


Finalista Premi Llibres Anagrama de Novel·la

A l'obra: Joyce i les gallines,
de l'autora Anna Ballbona (Montmeló, 1980).

Joyce i les gallines és una novel·la protagonitzada per una periodista fastiguejada per les rutines de la professió. En un viatge a Dublín, coneix un personatge que li revela que té dues grans passions, la literatura de Joyce i les gallines com a animal domèstic. Una novel·la travessada per l’absurd que posar focus sobre les rutines periodístiques, els comportaments polítics o ciutadans que no haurien de ser com són.

Anna Ballbona
Anna Ballbona


Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«I Premi Llibres Anagrama de Novel·la»
Barcelona, 2016.
Lo Càntich. N.30. Circumloqui, 2016.
Gener - Març, 2016
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 30>
EAN: 9772014303002 30>
ISSN 2014-3036-N.30

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]