"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

Els ossos soterrats, de Silvestre Vilaplana
III Premi Memorial Agustí Vehí de Novel·la Negra

Tiana Negra - Festival de la Novel·la Negra Catalana

Tiana, 2016

Premi Memorial Agustí Vehí de Novel·la Negra

Els ossos soterrats, de Silvestre Vilaplana,
III Premi Memorial Agustí Vehí de Novel·la Negra

Tiana Negra - Festival de la Novel·la Negra Catalana
Tiana, 2016

     L’obra Els ossos soterrats ha estat l'obra guanyadora del III Premi Memorial Agustí Vehí de Novel·la Negra, en decisió per unanimitat del jurat format per Àlex Martín, LLuís Bosch, Anna Maria Villalonga i Sebastià Bennasar. El lliurament del premi es va realitzar el dissabte 22 de gener en el marc de la jornada inaugural del festival Tiana Negra 2016. La novel·la guanyadora es publicarà el proper mes de setembre en la col·lecció Crims.cat de l’editorial Al revés.

     Els ossos soterrats combina el gènere negre i la memòria històrica. L’argument parteix d’una arqueòloga que vol desenterrar una fossa comuna del franquisme on, inesperadament, apareixen les restes d’un nadó.

     En paraules de Sebastià Bennasar, comisari de Tiana Negra: "L’obra té molts elements de novel·la negra i una molt bona construcció dels personatges, però a més a més hi destaca el tema de la moralitat i el de la memòria històrica, precisament dos dels eixos de la producció novel·lística de l’Agustí Vehí. Tots estem segurs que a l’Agustí aquesta obra li hauria agradat especialment".

Silvestre Vilaplana
Silvestre Vilaplana

     Silvestre Vilaplana i Barnés (Alcoi, 1969), és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat d'Alacant i professor de secundària.

     Ha conreat diversos gèneres, especialment la poesia i la novel·la. De la primera destaquen els poemaris La senda de les hores (Premi 25 d'abril 1998), Aigües de clepsidra (Premi Paco Mollà 1998), Calendari de silencis (Premi Nacional de Poesia Miguel Hernández 1999), Deserts (Premi Josep Maria Ribelles 2004), Els colors del vent (Premi Carme Guasch 2005), Partitures perdudes (Premi de poesia Festa d'Elx 2006), Bagatge de tenebres (Premi Ciutat de Torrent 2007) o Un altre silenci (Premi Miquel Martí i Pol 2009).

     En narrativa destaquen les novel·les La mirada d'Al-Azraq (Premi Narrativa Jove 1998), Els dimonis de Pandora (finalista Premi Bancaixa 1999), Les urpes del diable (2001), La frontera negra (2007) i Resurrecció (Premi Samaruc de narrativa juvenil 2012) en literatura adreçada als joves. Pel que fa a la literatura per a adults, Les cendres del cavaller (Premi Ciutat d'Alzira 2003), que narra la biografia de Joanot Martorell, L'anell del pescador (2005), L'estany de foc (2010) o El quadern de les vides perdudes (Premi València-Alfons el Magnànim 2011).

Premi Memorial Agustí Vehí de Novel·la Negra


Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«Els ossos soterrats, de Silvestre Vilaplana,
III Premi Memorial Agustí Vehí de Novel·la Negra»

Tiana, 2016.
Lo Càntich. N.30. Circumloqui, 2016.
Gener - Març, 2016
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 30>
EAN: 9772014303002 30>
ISSN 2014-3036-N.30

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]