"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«Contra l'aparador»

Marc Moreno

Llibres del Delicte

Contra l'aparador (Marc Moreno)

Contra l'aparador

Marc Moreno

Llibres del Delicte
296 pàgines - Format: 14 x 21 cm. - Enquadernació: rústica amb solapes.
ISBN: 978-84-943749-5-1


Sinopsi

     Sense diners, sense feina i sense futur, la núvia d’en David està embarassada i vol anar a viure junts abans de néixer el seu fill, així que el pressiona per aconseguir diners sigui com sigui. El noi enreda tres amics per encastar un cotxe contra l'aparador d'una joieria. Un pla fàcil. Calés ràpids. Però quan no estàs ficat al món delictiu res és fàcil i tot pot sortir malament.

     El germà d'en David, que viu amb ell al pis que van heretar dels pares, és a l'hospital esperant que els metges salvin la vida del seu fill petit. Una baralla amb un dels doctors i la posterior amenaça cap al metge el posaran en una dubtosa posició davant la policia quan el fill del metge desaparegui sense deixar cap pista.

     La sergent dels Mossos que investiga un assassinat al barri dels germans, obsessionada per la feina i amb problemes amb el seu home per l'escassa predisposició a sacrificar l'èxit professional per passar temps amb la filla, aviat anirà a parar al pis dels dos nois, on tothom té alguna cosa a amagar i ningú no parla amb claredat.

Marc Moreno, periodista i editor, a Contra l'aparador, s'endinsa amb més profunditat en els personatges que ens presenta potser perquè per entendre la crisi econòmica i de valors que ens envolta cal, precisament, aquesta profunditat. Una novel·la on els problemes de la paternitat i de la maternitat s'aborden des de múltiples perspectives, algunes d'elles conduents de cap a la desesperació més absoluta. Un llibre que no us deixarà de cap manera indiferents.
Sebastià Bennasar


L'autor

Marc Moreno

     Marc Moreno (Barcelona, 1977) és periodista, escriptor i editor català. La seva activitat professional es reparteix entre la creació literària especialitzada en el gènere negre, la gestió de l'editorial Llibres del Delicte i les col·laboracions als suplements de La Vanguardia i la revista Lonely planet.

     Com a novel·lista, és autor de Cabdills (Acteón, 2011), Independència d'interessos (Llibres del Delicte, 2013), Els Silencis dels pactes (Llibres del delicte, 2014) i La Reina de diamants (amb Sebastià Bennasar, Lluís Llort i Salvador Macip - Llibres del Delicte, 2014). Les seves obres retraten l'afany de posseir diners i poder, amb personatges que arriben al delicte per satisfer les seves passions.


'Contra l'aparador (Marc Moreno)'
"Contra l'aparador"
Marc MorenoCulturàlia


Referència:
«Contra l'aparador»
Marc Moreno
Lo Càntich. N.30. Circumloqui, 2016.
Gener - Març, 2016
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 30>
EAN: 9772014303002 30>
ISSN 2014-3036-N.30

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]