"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«La mística dels dies»

David Jou

Viena Edicions

La mística dels dies (David Jou)

La mística dels dies

David Jou

Viena Edicions
Col·lecció Viena Poesia, 192
96 pàgines - Rústica amb solapes
ISBN: 978-84-8330-847-9


«E per açò l’amor de l’amic estava
entre creença e intel·ligència.»
Ramon Llull, Llibre d’Amic e Amat

          La mística és una experiència intensa i intuïtiva d’unió amb una realitat superior, una oportunitat d’experimentar la religió i l’espiritualitat com a dimensions profundament personals.

     En el seu darrer llibre, David Jou, físic i poeta, continua la seva obra de recerca poètica. En aquest poemari, la vivència de fusió amb la natura, el sentit de la misericòrdia i el desenvolupament del pensament racional li serveixen per aprofundir en l’experiència mística.

     David Jou (Sitges, 1953), és catedràtic de Física de la Matèria Condensada a la Universitat Autònoma de Barcelona i doctor honoris causa per la Universitat de Girona. Com a investigador en termodinàmica de processos irreversibles, és autor de cinc llibres i d’uns dos-cents articles de recerca en revistes de difusió internacional, obra per la qual ha rebut diversos premis. Paral·lelament a la seva activitat científica, ha publicat una extensa obra poètica, aplegada en edició conjunta en els volums L’èxtasi i el càlcul (2002) i L’huracà sobre els mapes (2004), i en els poemaris Poemes sobre ciència i fe (2013), L’avinguda i el laberint. Poemes sobre Catalunya i Espanya (2013) i Poemes de Nadal i de Setmana Santa (2014), editats per Viena Edicions. A Viena Edicions ha publicat també els assaigs El laberint del temps, la simfonia de la matèria (2006), Déu, cosmos, caos: horitzons del diàleg entre ciència i religió (2008), i La poesia de l’infinit. Ciència i mística (2012).


Vaig nedar en una llàgrima de Déu.
Vaig tenir por.
S’havia esquerdat la meva barca de paraules.

David Jou, La mística dels dies


'La mística dels dies (David Jou)'
"La mística dels dies"
David JouCulturàlia


Referència:
«La mística dels dies»
David Jou
Lo Càntich. N.29. Al·literació, 2015
Octubre - Desembre, 2015
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 29>
EAN: 9772014303002 29>
ISSN 2014-3036-N.29

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]