"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«INÈDITS»
Revista de creació literària

Núm. 6 - Octubre 2015

INÈDITS - Revista de creació literària - Núm. 6 - Octubre 2015

INÈDITS

Revista de creació literària
Núm. 6 - Octubre 2015


https://ineditsrevista.wordpress.com/2015/10/20/inedits-num-6-octubre-2015/


Editorial

L’estiu ja ha quedat enrere. De ben segur que durant aquest període us haureu dedicat a llegir tots aquells llibres que, durant la resta de l’any, no podeu abastar. O bé el temps d’oci us haurà servit per escriure els relats que tot just teníeu embastats. També nosaltres, la Revista de creació literària INÈDITS, hem aprofitat aquests mesos per plantejar-nos nous reptes i projectes dels quals us anirem informant puntualment.

Ara, però, volem presentar-vos el número del tercer trimestre d’enguany i aprofitar aquestes línies per animar-vos a participar en la revista tot enviant-nos els vostres originals.

El recull s’inicia amb un conte de Xavi Ballester titulat Merles, una emotiva història situada en aquesta etapa tan solitària com és la vellesa. La protagonista sortirà de casa seva, amb penes i treballs, per socórrer unes merles, i nosaltres, els lectors, la seguirem pas a pas en el seu lent avanç. La il·lustració de Lu Garriga fa de portaveu i simbolitza aquesta solitud esmentada, tot mostrant-nos la protagonista mentre camina per uns carrers deshabitats.

De llops i lleons, d’Alícia Gili, autora amb qui ja havíem treballat en un número anterior de la revista, ens ofereix un conte de gènere fantàstic amb enfrontaments, batalles, guerrers protegits pel seu esperit de naixement i, de rerefons, una crítica incisiva contra el despotisme dels governants. Ferran Costa, amb tècnica llapis i tinta aiguada, ha estat l’encarregat d’il·lustrar el text tot referenciant una simbiosi dels diversos elements que hi podem trobar.

I el tercer conte, Les sopes, també pertany a un autor amb qui ja havíem treballat en un número anterior de la revista: Xavier Valeri. En aquesta ocasió ens ofereix una tràgica història de desamor que es veu abocada, per un seguit de circumstàncies, a un nou enamorament. I tot plegat pinzellat per la inconfusible ironia a què ja ens té acostumats l’autor. El relat, amb un final impactant, l’ha il·lustrat Berta Gómez Barroso, i ens mostra la súplica de la protagonista, a qui fa aparèixer tot esquinçant l’espai en una clara al·legoria de la situació en la qual es troba.

Desitgem que passeu una agradable i interessant estona de lectura amb aquestes històries que, de nou, mostren una diversitat d’interessos temàtics i de conreu de gèneres.

Equip editorial


'INÈDITS - Revista de creació literària - Núm. 6 - Octubre 2015'
INÈDITS
Revista de creació literària
Núm. 6 - Octubre 2015



Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«INÈDITS»
Revista de creació literària
Núm. 6 - Octubre 2015

Lo Càntich. N.29. Al·literació, 2015
Octubre - Desembre, 2015
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 29>
EAN: 9772014303002 29>
ISSN 2014-3036-N.29

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]