"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«XXII Premi de Poesia Josep Fàbregas i Capell»

Sallent, 2015

Premi de Poesia Josep Fàbregas i Capell

XXII Premi de Poesia Josep Fàbregas i Capell

Sallent - 2015

Dissabte, 12 de setembre de 2015, a la Casa Museu Torres Amat, dins dels actes de la Festa Major de la Vila de Sallent, es va lliurar el XXII Premi de Poesia Josep Fàbregas i Capell.

L'acte va ser presidit per la Consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs, que va reivindicar el paper de la cultura com a element “essencial per recordar els nostres orígens, saber d’on venim, però també per a saber cap on volem anar” i ha felicitat l'Ajuntament de Sallent, organitzador del certamen, per "mantenir viu un premi com aquest perquè la cultura catalana es manté amb actes i guardons d’aquest tipus”.

El jurat format per Climent Forner, Jordi Pàmias, Eduard Miró, Montserrat Altarriba i Josep Civit, com a guanyador del certamen anterior, van decidir atorgar el premi a l'obra Ostatge, de la poetessa Marta Pérez i Sierra.

Marta Pérez i Sierra - Premi de Poesia Josep Fàbregas i Capell
Marta Pérez i Sierra


'Premi de Poesia Josep Fàbregas i Capell'


Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«XXII Premi de Poesia Josep Fàbregas i Capell»
Sallent, 2015.
Lo Càntich. N.28.
Juliol - Setembre, 2015
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 28>
EAN: 9772014303002 28>
ISSN 2014-3036-N.28

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]