"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«III Concurs de Relats Breus i de Poesia
de Vimbodí i Poblet»

Vimbodí i Poblet, 2015

III Concurs de Relats Breus i de Poesia de Vimbodí i Poblet
Fotografia: Josep M. Potau

III Concurs de Relats Breus i de Poesia de Vimbodí i Poblet

Vimbodí i Poblet, 2015

Dissabte, 29 d'agost de 2015, al Teatre del Foment Municipal, es va celebrar el lliurament dels premis del III Concurs de Relats Breus i de Poesia de Vimbodí i Poblet, convocat pel Casal d'Avis de la població i amb el suport de l'Ajuntament. L'acte va comptar com a convidat el periodista del diari El Punt Avui, Manel Cuyàs, president del jurat, que va lloar l'empenta dels vimbodinencs en la promoció de la cultura.

La gala literària, conduïda per l'historiador i cronista local Alfons Alsamora, va incloure la presentació del llibre Al capdavall, que recull les obres guanyadores dels concursos celebrats els anys 2013 i 2014. La vetllada literària va finalitzar amb un concert a càrrec del duo Paradise.

El jurat va estar integrat per Manel Cuyàs com a president; Pilar Carrión, promotora del concurs literari, i els guanyadors de l'anterior edició: Eduard Oller, Marc Cornadó, Daniel Huerta i Àngela Oliva.

Concurs de Relats Breus i de Poesia de Vimbodí i Poblet

Premi de Relat Breu
Adults d'arreu del país

Tecla Martorell

Accèssit: Juli Capella

Premi de Relat Breu
Adults residents o vinculats al municipi

Estèfani Guardia

Premi de Poesia
Adults d'arreu del país

Lleonard del Rio

Accèssit: Ivan Girona

Premi de Poesia
Adults residents o vinculats al municipi

Josep M. Alsamora

Les vimbodinenques Mar Garcia i Aida Griñó van rebre els premis de relat infantil local. El premi al relat en la categoria juvenil local va quedar desert.


Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«III Concurs de Relats breus i de Poesia de Vimbodí i Poblet»
Vimbodí i Poblet, 2015.
Lo Càntich. N.28.
Juliol - Setembre, 2015
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 28>
EAN: 9772014303002 28>
ISSN 2014-3036-N.28

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]