"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«Alfaranja»

Josep Maria Repullés Pey

Paraula d'Espriu

AlfaranjaA vegades és necessari i forçós
que un home mori per un poble,
però mai no ha de morir tot un poble
per un home sol...

Salvador Espriu. «XLVI».
La pell de brau

     I ara es troba davant de tots amb la senyera onejant al vent. I pensa... La força d'aquest poble s'està diluint com quan la pluja cau sobre els castells de sorra de la platja. Cada pas ens han portat a pensar que hem perdut la nostra entitat, que la nostra història és un conte de fades escrita per fanàtics.

     Quantes vegades s'haurà d'aixecar aquest poble d'entre les runes per tornar a començar de nou? Deixeu-nos ser d'una vegada!

     I segueix somiant en el futur sense el menyspreu, vol que sàpiguen la nostra realitat, no les mitges mentides que llencen al vent per la confrontació. Molts són els que han lluitat per aconseguir-ho, han mort i les seves paraules s'han perdut en el vent, però sempre que hi hagi algú que estimi el nostre poble, hi haurà una paraula que ressonarà poderosa... Catalunya!

o0O0o


Josep Maria Repullés Pey
(Manresa, Bages, 1956 - Sant Fruitós de Bages, 2015)
«Alfaranja»
De "Paraula d'Espriu"

- Homenatge a Josep Maria Repullés Pey, que ens ha deixat -


Referència:
Repullés Pey, Josep Maria.
«Alfaranja».
Lo Càntich. N.28.
Juliol - Setembre, 2015
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 28>
EAN: 9772014303002 28>
ISSN 2014-3036-N.28

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]