"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«6è Premi Literari Miquel Arimany»

Les Masies de Roda, 2015

Els límits dels ulls - 6è Premi Literari Miquel Arimany

6è Premi Literari Miquel Arimany

Les Masies de Roda, 2015

Dissabte, 26 de setembre de 2015, al monestir de Sant Pere de Casserres, es va lliurar el Premi de Poesia Miquel Arimany.

Miquel Arimany (1920-1996) fou un dels escriptors més destacats del nostre panorama literari del segle XX. Poeta, narrador, assagista, dramaturg, traductor, gramàtic i lexicògraf fou un dels impulsors de la nostra llengua en els temps més foscos. Com a editor, donà veu a multitud d’escriptors publicant-los obra i al llarg de quaranta anys (del 1952 al 1992) dirigí la revista literària “El Pont”, força anys balcó del panorama literari d’uns temps ben difícils. L’any 1960 va crear, amb la voluntat d’anar redreçant l’ús públic del català, obstaculitzat sistemàticament per la censura, el “Bloc Maragall” que encara avui arriba a milers de llars del país. A més a més, fou l’autor d’un diccionari de la llengua i d’obres gramaticals que van acompanyar tota una generació de catalans.

La seva vinculació a les Masies de Roda vingué per les seves estades estiuenques al mas Pla de Roda, on reposen les seves cendres, així com a través de les seves freqüents visites a Roda de Ter amb l’excusa de reunir-se amb uns parents, fet que li va servir per assessorar joves lletraferits locals que començaven a exercitar-se en la negligida llengua catalana durant el primer franquisme.

Per tots aquests motius, l’Ajuntament de les Masies de Roda, des de la Regidoria de Cultura, vol reconèixer i impulsar l’obra de l’escriptor i homenatjar-lo amb aquesta convocatòria anual dedicada alternativament a promoure nous valors en narració i en poesia.

En l’edició d’enguany, el Jurat constituït per Pilar Cabot, Teresa Costa-Gramunt, Miquel-Lluís Muntané, Ramon Isern (alcalde i regidor de Cultura) i Víctor Pallàs (secretari) va atorgar el següent veredicte:

Obra guanyadora del Premi de Poesia Miquel Arimany

Els límits dels ulls, de Josep Riera Herms

Finalistes

Vi, d'Anna Rispau Falgàs i Montse Assens
Nu a contrallum, de Joan Carles González Pujalte
Cançons de bressol per a centaures, de Roser Iborra Plans
Quadern de bitàcola, de Joan Mercader Sunyer
L'hivern que passa, d'Ester Pou Jutglar
Acrostimany, de Pere Pèries Escòlies
De la vinya estant, d'Oriol Solà Prat
Constel·lada, de Rosa Maria Arrazola

Guanyador i finalistes - Premi literari Miquel Arimany 2015
Guanyador i finalistes - Premi literari Miquel Arimany 2015
Fotografia: Josep Alonso


'Els límits dels ulls - 6è Premi Literari Miquel Arimany'


Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«6è Premi Literari Miquel Arimany»
Les Masies de Roda, 2015.
Lo Càntich. N.28.
Juliol - Setembre, 2015
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 28>
EAN: 9772014303002 28>
ISSN 2014-3036-N.28

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]