"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Lo Càntich - Número 35 - Diàleg, 2017
Número 35 - Diàleg
Desembre de 2017
Lo Càntich - Número 34 - Rima, 2017
Número 34 - Rima
Agost de 2017
Lo Càntich - Número 33 - Ironia, 2017
Número 33 - Ironia
Abril de 2017
Lo Càntich - Número 32 - Catàfora, 2016
Número 32 - Catàfora
Desembre de 2016
Lo Càntich - Número 31 - Hipèrbole, 2016
Número 31 - Hipèrbole
Agost de 2016
Premis i Concursos actius
ARC
Premis i Concursos

«Exposició Joves Artistes a la Fundació - X Edició»
Natàlia Baquero - Joan Benassar - Saori Kondo

Fundació Felícia Fuster

Probabilitats (Natàlia Baquero)
"Probabilitats" (Natàlia Baquero)

«Exposició Joves Artistes a la Fundació - X Edició»
Natàlia Baquero - Joan Benassar - Saori Kondo

Fundació Felícia Fuster

Exposició
Del 16 de juliol al 16 d'octubre de 2015
De dimarts a divendres, de 17 a 19.30h

Fundació Felícia Fuster
Carrer Camps i Fabrés, 3-11, baixos 3ª
Barcelona


La Fundació Felícia Fuster presenta una nova edició de l’exposició de l’obra dels tres joves que han estat becats pels Ajuts a les arts visuals que convoca la Fundació i que al llarg de sis mesos han anat desenvolupant el projecte premiat fins aconseguir el treball que ara es presenta. Des d’obra més introspectiva, fins a l'observació de camp a partir de viatges, aquests joves artistes ens apropen a la creació contemporània amb una mirada fresca, partint d’una aproximació molt personal a les diverses disciplines artístiques.

Natàlia Baquero, en pintura, presenta el seu treball Probabilitats; Joan Benassar, en escultura, sota el títol Kusturicaland i Saori Kondo, en gravat, exposa el resultat del projecte Construcció de tres paisatges.

Joan Bennassar (Palma de Mallorca, 1991), becat d’escultura, treballa amb l’espai des d’una perspectiva interdisciplinària, jugant amb els límits de la representació i del propi mitjà. El material escultòric es torna viu, habitable, interacciona l’entorn en el qual s’insereix i, simultàniament, es nodreix d’una recerca en els espais naturals i artificials més insòlits. Partint d’escenografies de cinema monumentals (com les d’Emir Kusturica) o de troballes a indrets exòtics, en Bennassar ens duu a una concepció de l’escultura en què aquesta es converteix en un joc entre realitat i representació.

Kusturicaland (Joan Bennassar)
"Kusturicaland" (Joan Bennassar)

Saori Kondo (Barcelona, 1985), amb els seus contenidors de paisatges, fa una recreació onírica d’entorns naturals, experimentant amb les textures i la construcció de l’espai a partir de diverses tècniques de gravat. Treballant principalment amb el monocrom i la síntesi dels diversos elements de la natura, Kondo ens endinsa en una recreació teatral del paisatge en què cada obra es converteix en un escenari imaginat. Les caixes amb petits forats a partir dels quals contemplar les escenes en miniatura fan que qui es disposa a mirar hagi d’apropar-se a la peça per tal d’observar-la i comprendre-la, transportant-se a espais íntims i evocadors.

Construcció de tres paisatges (Saori Kondo)
"Construcció de tres paisatges" (Saori Kondo)

Natàlia Baquero (Saragossa, 1982) s’apropa a la pintura prenent elements que van de la vessant més tradicional del mitjà —oli sobre taula— fins a influències de l’arquitectura contemporània o el disseny gràfic. A partir d’estructures geomètriques, Baquero en el seu projecte Probabilitats modula espais en què la retícula i els traços rectilinis estableixen un ordre compositiu que no es limita a una repetició mecànica, sinó que permet el joc amb petites variacions. A mig camí entre la repetició d’uns patrons estables i l’emergència d’elements orgànics i fluids, la seva pintura troba un equilibri fràgil i suggeridor entre contenció i lirisme.

Probabilitats (Natàlia Baquero)
"Probabilitats" (Natàlia Baquero)


Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«Exposició Joves Artistes a la Fundació - X Edició»
Natàlia Baquero - Joan Benassar - Saori Kondo
Fundació Felícia Fuster

Lo Càntich. N.28.
Juliol - Setembre, 2015
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 28>
EAN: 9772014303002 28>
ISSN 2014-3036-N.28

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]