"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

Concurs ARC de Contes Infantils 2015
«La llum»


Associació de Relataires en Català

Concurs ARC de Contes Infantils

Concurs ARC de Contes Infantils 2015
«La llum»


- Projecte literari, artístic i solidari -

Associació de Relataires en Català


Convocatòria:

Data Inici: 15/04/2015
Data Final: 31/10/2015


Descripció:

L’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar, en la seva LXVIII sessió, l’any 2015 com a Any Internacional de la Llum i de les Tecnologies basades en la Llum, amb l’objectiu de conscienciar tothom de la importància que la llum té en la vida dels ciutadans del món, en el desenvolupament de la societat i en els reptes als quals s’enfronta la Humanitat. La llum juga un paper fonamental en la nostra vida quotidiana. Ha revolucionat, entre altres aspectes, la medicina o el desenvolupament d’Internet. Durant segles, la llum i les seves aplicacions han constituït un element d’unió que transcendeix totes les fronteres, no només les geogràfiques sinó també les de naturalesa cultural, de gènere o edat.

Des de l’Associació de Relataires en Català (ARC) ens afegim a aquesta celebració amb la convocatòria del Concurs ARC de Contes Infantils 2015 “La llum”, en el que podran participar escriptors i il·lustradors de totes les edats, dels més petits als més grans, amb històries on la llum tingui un protagonisme destacat, i amb un objectiu solidari, destinant els beneficis a la Marató de TV3 2015, dedicada enguany a les malalties metabòliques.

Bases:

1. Poden participar, en el Concurs ARC de Contes Infantils 2015 “La llum”, escriptors i il·lustradors de qualsevol edat i nacionalitat.

2. Modalitats:

2.1. Modalitat d’escriptura:

2.1.1. Es poden presentar contes infantils amb un màxim de 4500 caràcters, espais inclosos, escrits en català, originals (d’autoria pròpia), inèdits (no publicats anteriorment en cap altre format ni premiats en altres certàmens), i que s’adiguin a la temàtica.

2.1.2. Les obres presentades es podran enviar de dues formes:

a – En format word, amb lletra Times New Roman, cos 12, a doble espai, a l’adreça electrònica concursos.arc@gmail.com, especificant en l’assumpte del correu: Concurs ARC de Contes Infantils 2015 - Conte. En aquest correu s’inclouran dos documents que duran per nom “llum” i “plica”. El document “llum” correspondrà al conte. Al document “plica” figurarà el títol del conte, el nom i els cognoms dels autors o autores, la data de naixement, l’adreça, el telèfon de contacte i el nom d’autor/a amb el qual vol constar al volum recopilatori. Si es tracta de menors d’edat, cal adjuntar també l’autorització dels pares o tutors legals per participar en aquest concurs.

b - Publicant el text directament en la web www.relatsencatala.cat (Relats en Català) i marcant l’opció que s’habilitarà específicament per participar en el concurs. Una vegada estigui publicat s’haurà de enviar un correu a l’adreça electrònica concursos.arc@gmail.com, especificant en l’assumpte del correu: Concurs ARC de Contes Infantils 2015 - Conte. En aquest correu s’inclourà l’enllaç al conte publicat en la web Relats en Català i un document “plica”. Al document “plica” figurarà el títol del conte, el nom i els cognoms dels autors o autores, la data de naixement, l’adreça, el telèfon de contacte i el nom d’autor/a amb el qual vol constar al volum recopilatori. Si es tracta de menors d’edat, cal adjuntar també l’autorització dels pares o tutors legals per participar en aquest concurs.

2.2. Modalitat d’il·lustració: es poden presentar il·lustracions originals (d’autoria pròpia), que s’adiguin a la temàtica del concurs, en arxiu en format jpg, a l’adreça electrònica concursos.arc@gmail.com, especificant en l’assumpte del correu: Concurs ARC de Contes Infantils 2015 – Il·lustració. En aquest correu s’inclourà un document “plica” on figurarà el títol de la il·lustració, el nom i els cognoms de l’artista, la data de naixement, l’adreça, el telèfon de contacte i el nom d’autor/a amb el qual vol constar al volum recopilatori. Si es tracta de menors d’edat, cal adjuntar també l’autorització dels pares o tutors legals per participar en aquest concurs.

3. El període de recepció d’originals s’obrirà el dia 15 d’abril de 2015 i es tancarà a les 24.00 h del dia 31 d’octubre de 2015. Es pot participar en ambdues categories, però només es podrà presentar un conte infantil i una il·lustració per persona participant.

4. Les obres presentades que no compleixin aquestes condicions no seran admeses.

5. Els autors/es de les obres presentades es comprometen a no retirar-les abans de fer-se públic el veredicte del jurat, ni de forma definitiva ni per fer-ne correccions i/o modificacions.

6. La Comissió de Concursos de l’Associació de Relataires en Català seleccionarà un màxim de 50 obres en cada modalitat, que seran publicades en un volum recopilatori. En cas que, per qualsevol circumstància, el jurat consideri que no hi ha prou qualitat o que el nombre d’obres presentades és insuficient, podrà declarar desert el premi i les obres quedarien a disposició dels respectius autors i autores. Els beneficis d’aquesta publicació seran destinats a la Marató de TV3 2015. Els autors/es que participin en la convocatòria cediran la seva obra, de forma gratuïta en benefici de la Marató de TV3 2015, dedicada enguany a les malalties metabòliques.

7. El veredicte, que serà inapel·lable, es farà públic durant el mes de desembre de 2015.

8. El Jurat estarà format per membres de la Comissió de Concursos i per socis voluntaris de l’Associació de Relataires en Català (ARC). La Comissió de Concursos de l’Associació de Relataires en Català (ARC) es reserva el dret a interpretar aquestes bases en cas de dubte i/o decidir sobre qualsevol contingència que no hagi estat prevista.

9. Pel fet de participar en el concurs, els autors/es autoritzen a les entitats convocants a fer-ne difusió i promoció de les obres, fent servir reproduccions parcials o totals, amb les referències adients d’autoria, en qualsevol mitjà publicitari (revistes, premsa, ràdio, TV, cartells, webs i blocs, etc.).

10. La presentació dels originals pressuposa l’acceptació totes i cadascuna de les bases, incloent-hi l’autorització de publicació de les obres presentades, així com dels drets i de les obligacions que se’n deriven.

'Concurs ARC de Contes Infantils'

Associació de Relataires en Català, abril de 2015

[Per a qualsevol dubte o aclariment ens podeu escriure un correu electrònic a l’adreça: concursos.arc@gmail.com ]


Referència:
Concurs ARC de Contes Infantils 2015
«La llum»

Associació de Relataires en Català
Lo Càntich. N.27.
Abril - Juny, 2015
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 27>
EAN: 9772014303002 27>
ISSN 2014-3036-N.27

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]