"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

Paraula de Núria:
«Els dissabtes»

Núria Niubó i Cabau
Paraula de Núria (Núria Niubó i Cabau)

"Paraules que regalen els sentits,
teràpia per a cors malmesos.
Paraules. Provocadores de somnis,
renovadores d'il·lusions, silencioses,
canviants, de colors i formes,
amb vida pròpia, amb força."


Fantasia de fons d'armari (Abbie Rios)

Els dissabtes


     Deixa'm pensar... Porto la Visa i 500 € per si de cas; ui, agafo també el paraigua que està molt gris i no vull impediments, avui és el meu dia!

     Dissabte passat va ser frustrant, em vaig resseguir totes les sabateries d'elit, i només vaig poder comprar-me tres parells de sabates negres i unes botes blanques.

     Avui toca pantalons. He de centrar-me, si no m'esgotaré emprovant. Potser blaus? Sí, blaus!

     Som-hi! Tot a punt, m'he posat un tanga blau marí, sostenidor i top blau marí.

     Estic esgotada, però contenta, he trobat cinc pantalons blaus de diferents models, tres per cerimònia i dos esportius.

     Que llarga s'està fent la setmana dins la cabina, veient passar cotxes i més cotxes, sembla talment que vagin sols; els conductors o parlen pel mòbil o tenen la mirada fixa al davant esperant que s'alci la barrera per sortir disparats.

     Sort que puc entretenir-me de tant en tant fent compres online. No és tan gratificant però també m'agrada la sorpresa d'obrir el paquet i sentir enuig o satisfacció, i si he de retornar-ho, cosa que em passa sovint, és com un divertiment maquiavèl·lic.

     Dissabte un altre cop, el meu dia! Tota la setmana que tinc un corcó dins meu. Avui sé el que vull, prou que vaig patir dissabte passat havent de resistir la temptació, mirant de lluny els aparadors de jerseis. Sé que serà difícil, els vull de moher, de qualsevol color, però llisos.

     M'encanta veure la cara de les dependentes de les botigues de marca quan em veuen entrar per primera vegada. La meva imatge de dona descuidada i esquerpa sempre els sobta, però quan hi torno, com que ja em coneixen i saben que compro molt i pago bé, em serveixen ràpid; de ben segur que ho fan perquè acabi aviat, deuen tenir por que els espanti les fines i delicades clientes de l'alta societat.
Imagino el que deuen dir quan me'n vaig: quan es deu posar aquesta, tota la roba que es compra?

     La meva roba i complements de disseny tenen un destí preferent, ser guardats per sempre. Per omplir els armaris de colors, textures i formes, perquè els pugui contemplar cada matí abans d'enfrontar-me a la grisor del dia, resseguint-los amb delicadesa, amb les mans ben netes, per impregnar-me de la seva olor, i mirar-me'ls cada nit abans d'anar a dormir, per sentir el desig de despertar.

     Aquest són els únics moments que donen sentit a la meva vida.


Núria Niubó i Cabau
(Lleida, 1946)
Paraula de Núria:
«Els dissabtes»

Il·lustració:
'Fantasia de fons d'armari (Abbie Rios)'
"Fantasia de fons d'armari"
Abbie Rios
(Rosario, Argentina, 1991)


Núria Niubó i Cabau, autora i col·laboradora de Lo Càntich,
és autora del poemari:

'De l'alba al capvespre (Núria Niubó i Cabau)'
"De l'alba al capvespre"Referència:
Niubó i Cabau, Núria
«Els dissabtes»
A: Paraula de Núria
Lo Càntich. N.26.
Gener - Març, 2015
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 26>
EAN: 9772014303002 26>
ISSN 2014-3036-N.26

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]