"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«INÈDITS»
Revista de creació literària

Núm. 4 - Gener 2015

INÈDITS - Revista de creació literària - Núm. 4 - Gener 2015

INÈDITS

Revista de creació literària
Núm. 4 - Gener 2015


https://ineditsrevista.wordpress.com/2015/01/15/inedits-num-4-gener-2015/


Editorial

Després d'un trimestre de silenci INÈDITS apareix amb la mateixa força amb què el gener de l'any passat vam publicar el primer número de la revista. Llavors ens encoratjava el somni vers un projecte nou en favor de la nostra cultura i, més concretament, de la nostra literatura. I podem constatar que aquesta il·lusió, en data d'avui, encara és ben viva.

El primer conte que trobareu en l'edició d'INÈDITS d'aquest trimestre és obra d'Yves Gerbeau. A L'home que llegia l'Eneida l'autor ens mostra la trobada accidental de dues persones que, en base a aquesta coneixença atzarosa, iniciaran una relació més íntima. Però es tracta de dos personatges que tenen molts buits a les seves vides i els costa mantenir el lligam afectiu. El relat ve il·lustrat per l'artista Montse Bugatell, que amb una tècnica mixta de dibuix a llapis amb retoc digital ens presenta, de forma al·legòrica, la lluita entre el conscient i el subconscient d'aquests personatges.

El següent inèdit, Nicanor i l'oca Sió, de Joan Gausachs i Marí, ens porta a l'ambient dels contes a la vora del foc amb una història on hi entra la màgia de les faules, els encanteris, els camins a la cerca de l'èxit, i el toc d'humor tan habitual d'aquest autor. En aquesta ocasió el dibuix és obra de Gabriel Lemkow, que amb tècnica mixta de llapis i aiguada, i amb un traç fresc que lliga a la perfecció amb la vivor del relat, ens mostra el món inversemblant on viuen els personatges: en Nicanor i l'oca Sió.

Per acabar i de la mà d'Anna Porquet Botey podrem gaudir de Secrets, conte amb què l'autora va rebre l'accèssit del XVIII Premi Montserrat Roig. És aquesta una narració intimista que ens col·loca cara a cara amb una de les malalties que sacsegen actualment la nostra societat: l'Alzheimer. L'autora de la il·lustració, Dolors Mas, amb la seva aquarel·la ha aconseguit traspassar la funció de retrat i regalar-nos, amb una imatge força expressiva, la seva interpretació del caràcter i sentiments de la mare de la protagonista.

Us desitgem que gaudiu d'aquestes lectures.

Equip editorial


'INÈDITS - Revista de creació literària - Núm. 4 - Gener 2015'
INÈDITS
Revista de creació literària
Núm. 4 - Gener 2015



Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«INÈDITS»
Revista de creació literària
Núm. 4 - Gener 2015

Lo Càntich. N.26.
Gener - Març, 2015
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 26>
EAN: 9772014303002 26>
ISSN 2014-3036-N.26

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]