"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«Torna Nadal»

Esteve Amigó i Albert Vernet

Editorial Claret

Torna Nadal (Esteve Amigó - Albert Vernet)

Torna Nadal

Esteve Amigó i Albert Vernet

Editorial Claret
Pàgines: 192 - Mides: 14,5 x 21,5 cm.
Enquadernació rústica amb solapes
ISBN: 9788498469059

Pròleg:
Oriol Nogués i Carulla


Pròleg a la tercera edició:

     Ja fa cinquanta anys, els amics poetes Albert Vernet i Esteve Amigó, iniciaren una singladura de la paraula poètica, emmarcada en forma de nadal. I aquelles dues poesies que els dos amics van intercanviar i compartir amb alguns familiars i amics, van ser el catalitzador que els esperonà a seguir amb l'anyal oferiment poètic nadalenc.

     Aquest llarg camí, com una mena de viatge a una Ítaca personal, ha assolit d'arribar als bons ports del sentiment i la comunicació profundament ancorada en unes poesies vitals, plenes d'aquella saviesa humana que tan sols els anys d'una vida viscuda en plenitud i apassionada envers la poesia, la llengua catalana i el batec compromès amb les persones, assoleix aquella palpitant expressió que el poeta ofereix al lector receptor d'aquest regal de l'esperit.

     En aquest llibre s'hi apleguen les més de cents nadales que els dos amics poetes han escrit, any rere any, des del 1964.

     Hi són inèdites les dels deu darrers anys, ja que les altres foren publicades en volums anteriors. En el present volum s'hi inclouen els dos pròlegs que jo mateix vaig escriure per a les altres edicions. Per tant, potser no caldria afegir gaire cosa més al que ja resta dit sobre la poesia dels dos amics.

     Però els anys no són mai iguals, ni les persones són una simple repetició dels anys passats, car sempre evoluciona la vida i la situació personal de cadascú en cada moment concret. [...] Les poesies de l'Esteve i l'Albert són també com aquesta visió amb el cor, com una llum que ens dóna netedat a la mirada, i ens permet veure l'estrella de Nadal, il·luminant les nits de la nostra vida, cercant respostes fermes i perdurables.

     Nadal ens encisa perquè ens acosta a l'origen i al sentit profund de la vida humana, i ens embadalim davant d'aquesta meravella que és cada nadó que arriba al món [...] Cada lector trobarà, en aquest llibre, un magnífic cabal poètic, que cal assaborir amb agraïment envers els seus autors.

Oriol Nogués i Carulla


Sobre els autors:

Esteve Amigó i Palés

     Nascut a Barcelona el 1938, és metge especialista en pediatria i psiquiatria infanto-juvenil. Ha col·laborat en diversos llibres i revistes amb temes relacionats amb la seva activitat professional. Amant de la muntanya des de sempre, fou en aquest entorn on començà a expressar en forma de poesia o de cançons, els sentiments i les emocions fruit de l'amistat i del contacte amb la natura.

Albert Vernet i Mateu

     Nasqué el 1939 al Masroig (Priorat). Influenciat per l'ambient familiar, des de molt petit s'aficionà a la lectura. Els seus germans més grans recitaven, de memòria, Verdaguer, Maragall i Segarra, cosa que féu que estimés i valorés la poesia com la forma literària més excelsa.

Obres conjuntes

     L'Albert i l'Esteve, amb altres amics, grans amants de la muntanya, van editar Els ninots, origen d'una amistat (1989), un recull de poemes, cançons, contes i dibuixos; Insistent Nadal (1994) i Nadal a dues veus (2004), reculls de nadales inclosos a Torna Nadal. El 2004, amb l'aportació musical d'Artur Àlvarez i Vicent Pons, van gravar Música i Paraules.


'Torna Nadal (Esteve Amigó i Albert Vernet)'
"Torna Nadal"
Esteve Amigó i Albert VernetCulturàlia


Referència:
«Torna Nadal»
Esteve Amigó - Albert Vernet
Lo Càntich. N.25. Interludi, 2014.
Octubre - Desembre, 2014
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 25>
EAN: 9772014303002 25>
ISSN 2014-3036-N.25


Lo Càntich - Número 25 - Interludi, 2014
Lo Càntich - Número 25
Interludi, 2014

http://www.locantich.cat/2014/12/lo-cantich-numero-25-interludi-2014.html


Lo Càntich - Número 25 - Lectures
lectures0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]