"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

L'art de la nit eterna:
«Un amor estrany»

Sandra Domínguez Roig
L'art de la nit eterna (Sandra Domínguez Roig)
"El meu romanç amb les lletres rau amb el meu primer poema sobre una pedra de riu, i vuit diaris secrets, però aquestes son altres històries. L'única cosa que puc dir és que sóc un prisma polièdric, veuràs una o una altra cara de mi, segons d'on vingui la llum. Sóc capaç de perdre'm en un detall simple i desconectar del món real. El meu mon interior em permetria viure sense res més a fer que escriure i pensar."

Dama amb jaqueta verda (August Macke)

Un amor estrany     Vaig a parlar-te, com si fossis una amiga, com li diria a la millor de les amigues, així me'n desfaré d'aquesta estranya apatia que em fa desistir de totes les creences que considerava justes i assentades en mi. Et demano que no et rendeixis, que la vida és una constant lluita, on per més difícil que sigui nedar has de seguir surant en l'aigua, si estàs exhausta, sura per un temps fins que l'impuls t'atiï a moure de nou els braços, perquè l'he vist, no és freqüent, és cert, però hi ha un amor tan fort que t'arrossega com les onades embravides i que et llença impetuosament en braços d'un altre, una força indescriptible on vas a morir cada cop que t'abeures als seus llavis, o, simplement una carícia que et fa viatjar a cada temps, seqüencial, si, la vida esdevé seqüències d'una pel·lícula que mai hagueres cregut protagonitzar. Hi ha un amor estrany, indescriptible que fa que s'aturi el món en un instant i tot el que t'envolta és congelat en el temps, i ho saps, saps perfectament que t'ha imantat, que estàs exposada als seus ulls, que els cerques a tot arreu, i t'imagines que uns altres braços, són en realitat els d'ell, que et salven, et salven de tot, fins i tot d'una pluja de meteorits. I no importa que estiguis d'esquenes, ni de costat, ni en angle, ni en diagonal, perquè perceps el seu pensament com un picot a la fusta, un estremiment et recorre el cos com uns dits delerosos que sucumbeixis, és un pensament tan fort que no el pot impedir absolutament res, perquè no ve només del cos, és una admiració inaguantable també de l'ànima. Els espirituals diuen "Amor Kàrmic", però en realitat és la projecció de tu en un altre, el reflex al mirall on potenciem les nostres virtuts per veure-les lluents en les pupil·les de l'altre, així que no et rendeixis, que fins i tot el silenci és còmode perquè les ànimes es fan companyia i aleshores si vols, conforma't, aleshores si finalment has trobat algú que mirant-te diu de tu el que no saps, aquella persona amb qui el desert es transforma, si desganat vagareges per la vida amb un somriure il·lús, felicitats! Haurà pagat la pena, aquest viatge inacabable amb el qual alguns peregrins i peregrines s'hi passen la vida traginant solituds.


Sandra Domínguez Roig
(Barcelona, 1974)
«Un amor estrany»
[ L'art de la nit eterna ]


Il·lustració:
'Dama amb jaqueta verda (August Macke)'
"Dama amb jaqueta verda"
August Macke
(Meschede, Rin del Nord, Alemanya, 1887 – Xampanya-Ardenes, França, 1914)


Sandra Domínguez Roig,
membre de l'Equip Editorial de Lo Càntich,
publica habitualment al seu bloc:
Enllaç a Papallones en la llum (Obre nova finestra)
Papallones en la llum


És autora de:
'De blanc setí (Sandra Domínguez Roig)'
De blanc setí

Sandra Domínguez Roig
Editorial GermaniaReferència:
Domínguez Roig, Sandra.
«Un amor estrany»
A: L'art de la nit eterna
Lo Càntich. N.25. Interludi, 2014.
Octubre - Desembre, 2014
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 25>
EAN: 9772014303002 25>
ISSN 2014-3036-N.25


Lo Càntich - Número 25 - Interludi, 2014
Lo Càntich - Número 25
Interludi, 2014

http://www.locantich.cat/2014/12/lo-cantich-numero-25-interludi-2014.html


Lo Càntich - Número 25 - Lectures
lectures0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]