"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«43 Premis Octubre»

Edicions Tres i Quatre

València, 2014

43 Premis Octubre

43 Premis Octubre

Edicions Tres i Quatre
València - 2014

Dissabte, 25 d'octubre de 2014, en el tradicional sopar a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València, es van lliurar els 43 Premis Octubre convocats per l'editorial valenciana Tres i Quatre.

Premi Andròmina de Narrativa

A l'obra: Trencatenebres, de l'autor Juli Alandes.

El jurat, format per Vicenç Villatoro, Laia Climent i Pere Antoni Pons, ha considerat que la novel·la "és una obra calidoscòpica contextualitzada en la Guerra Civil que s’allunya dels tòpics".

En paraules d'en Juli Alandes, professor d'ensenyament secundari i novel·lista, "és un fresc històric que recorda la història del País Valencià des de la dictadura de Primo de Rivera fins a la Guerra Civil. El fil conductor és una sèrie d'assassinats narrats des d'un punt de vista múltiple".


Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia

A l'obra: Febrer, de l'autor Jordi Mas.

Sobre el sentit que es pot extraure de la seva obra, el mateix Jordi Mas, llicenciat i doctor en traducció i interpretació per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha avançat que "hi ha una imatge central d'una noia caminant per un paisatge (el meu poble, Santa Coloma de Queralt), el recorregut es fa durant la quaresma i és una mena de reflexió sobre la fertilitat en general".

El jurat, format per Sam Abrams, Miquel Bezares i Teresa Pasqual, ha considerat que l'obra és "una proposta sòlida, coherent i delicada amb el resultant de ser un llibre ple de sensibilitat i de gran aportació a la literatura catalana".


Premi Joan Fuster d'Assaig

A l'obra: El periodisme després de Twitter. Notes per repensar un ofici, de l'autor Albert Sáez.

El jurat, format per Joan Culla, Rosa Solbes i Pau Viciano, considera que "ha estat una decisió presa per unanimitat. Un treball viscut i molt recomanable per als estudiants i per al gran públic".

L'assaig de l'Albert Sáez –doctor en periodisme per la Universitat Ramon Llull– "és una reflexió de com les xarxes socials qüestionen el periodisme com l'hem fet fins avui. Hi ha gent que pensa que el qüestiona fins al punt de fer-ho desaparèixer, i el llibre el que intenta és explicar que hi ha una possibilitat perquè no desaparegui, que és que el periodisme retorni als seus orígens i recuperi les funcions per a les quals la gent el va inventar".


Guardonats Premis Octubre 2014
Guardonats Premis Octubre 2014

'43 Premis Octubre'


Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«43 Premis Octubre»
València, 2014.
Lo Càntich. N.25. Interludi, 2014.
Octubre - Desembre, 2014
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 25>
EAN: 9772014303002 25>
ISSN 2014-3036-N.25


Lo Càntich - Número 25 - Interludi, 2014
Lo Càntich - Número 25
Interludi, 2014

http://www.locantich.cat/2014/12/lo-cantich-numero-25-interludi-2014.html




0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]