"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«Guerres d'herència»

Edgar Cotes i Argelich

Il·lustració:  Simone Martini

Guidoriccio da Fogliano - Fragment (Simone Martini)

Guerres d'herència


     El rei contempla, altiu, la seva tan anhelada fortalesa per fi enllestida. El llarg temps que ha dedicat a la seva construcció li val la seva augusta parença. Cada detall evidencia la conscienciosa meticulositat del monarca.

     Ja s'imagina tot el seu exèrcit assentat entre les massisses muralles, bo i disposat per a una cruenta batalla. Els arquers, encoberts per les infranquejables sageteres, dispararien els dards que menarien, precisos, fins als seus ominosos enemics. A la vegada, una pluja de penyes acabaria amb els homes que haguessin escapat de les destres sagetes. I des dels merlets, els soldats escalfarien les olles amb l'oli bullent que abrasaria les pells dels hostils que maldessin en enfilar-se pels eminents murs. Seria un castell completament impenetrable.

     Una despietada puntada, però, trunca totes les seves ambicions. Un xiscle agut omple l'aire. Una criatura reclama, rancorosa, punició als seus progenitors per aquella traïció. I és que el seu germà gran acabava de reduir a una muntanya d'arena, la seva tan anhelada fortalesa de sorra.


Edgar Cotes i Argelich
(Balaguer, 1997)
«Guerres d'herència»
Relat guanyador de la Gran Final del Torneig dels Escriptors de VullEscriure.cat

Il·lustració:
'Guidoriccio da Fogliano - Fragment (Simone Martini)'
"Guidoriccio da Fogliano - Fragment"
Fresc. Palau Públic de Siena. Itàlia. 1330
Simone Martini
(Siena, 1284 - Avinyó, Regne de França, 1344)


Referència:
Cotes i Argelich, Edgar.
«Guerres d'herència»
Lo Càntich. N.24. Asíndeton, 2014
Juliol - Setembre, 2014
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 24>
EAN: 9772014303002 24>
ISSN 2014-3036-N.24


Lo Càntich - Número 24 - Asíndeton, 2014
Lo Càntich - Número 24
Asíndeton, 2014

http://www.locantich.cat/2014/10/lo-cantich-numero-24-asindeton-2014.html


Lo Càntich - Número 24 - Lectures
lectures

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]