"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«La bona confitura»
Quatre anys de microrelats

Diversos autors

Selecció i pròleg de Jordi Masó Rahola

La bona confitura (Diversos autors)

La bona confitura
Quatre anys de microrelats

Diversos autors
Bubok Publishing, S.L., 2014
[ Adquirir i/o Baixar en pdf ]

Selecció i pròleg:
Jordi Masó Rahola

Disseny i il·lustració de la portada:
Maria Jesús Royo


Quatre anys de bona confitura

     El 8 d'agost de 2010, sota l'epígraf "el blog del microrelat en català", naixia La bona confitura.

     Des de bon començament jo tenia clar que aquesta havia de ser una aventura compartida. No pretenia fer del blog un vehicle per difondre els meus propis escrits, com fan —molt lícitament— tants companys bloguers, sinó un lloc de trobada per tots aquells a qui ens uneix la passió per l'art d'explicar històries amb poques paraules. L'espurna, per tant, no va ser la promoció personal, sinó la voluntat de donar a conèixer un grapat de bons microrelats que jo havia llegit en diferents mitjans i que creia que mereixien una difusió més àmplia.

     Al llarg d'aquests anys, La bona confitura ha publicat, amb una regularitat tossuda i inflexible, un microrelat cada quatre dies. A hores d'ara, ens apropem a les 400 obres de gairebé un centenar d'autors.

     Un dels principals estudiosos del gènere, Fernando Valls, va escriure que el microrelat ha trobat el seu hàbitat natural a Internet, i és cert que circulen més microrelats per la xarxa que per les llibreries —tot i que els reculls de microrelats ja han deixat de ser una raresa—. Jo dec ser una mica antiquat perquè encara mantinc una afecció per aquest suport en declivi que és el llibre, i per celebrar l'efemèride dels quatre anys he reunit alguns dels microrelats apareguts en el blog en el petit volum que teniu entre mans.

     He limitat la selecció a una obra per autor. La tria,en alguns casos, ha estat complicada perquè hi ha hagut autors molt prolífics i a La bona confitura mai no he publicat cap conte que no m'agradés... Però en cas de dubte, m'he deixat guiar per allò que Vladimir Nabokov anomenava el "formigueig a l'espina dorsal". Als lectors curiosos —també als lectors golafres— els quedarà la possibilitat de visitar el blog per sadollar la curiositat —o la fam— i llegir online més microrelats.

     No puc acabar aquest pròleg sense agrair a tots els autors tant la seva generositat a l'hora de cedir les obres, com les mostres de simpatia i ànim. Penso que entre tots, al llarg d'aquests quatre anys, hem anat coent una bona confitura. I l'antologia que ara segueix n'és un bon tast.

Jordi Masó Rahola, juny del 2014


'La bona confitura (Diversos autors)'
"La bona confitura"
Quatre anys de microrelats
Diversos autorsCulturàlia


Referència:
«La bona confitura»
Quatre anys de microrelats

Diversos autors
Lo Càntich. N.24. Asíndeton, 2014
Juliol - Setembre, 2014
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 24>
EAN: 9772014303002 24>
ISSN 2014-3036-N.24


Lo Càntich - Número 24 - Asíndeton, 2014
Lo Càntich - Número 24
Asíndeton, 2014

http://www.locantich.cat/2014/10/lo-cantich-numero-24-asindeton-2014.html


Lo Càntich - Número 24 - Lectures
lectures

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]