
La bona confitura
Quatre anys de microrelats
[ Adquirir i/o Baixar en pdf ]
Selecció i pròleg:
Jordi Masó Rahola
Disseny i il·lustració de la portada:
Maria Jesús Royo
Quatre anys de bona confitura
El 8 d'agost de 2010, sota l'epígraf "el blog del microrelat en català", naixia La bona confitura.
Des de bon començament jo tenia clar que aquesta havia de ser una aventura compartida. No pretenia fer del blog un vehicle per difondre els meus propis escrits, com fan —molt lícitament— tants companys bloguers, sinó un lloc de trobada per tots aquells a qui ens uneix la passió per l'art d'explicar històries amb poques paraules. L'espurna, per tant, no va ser la promoció personal, sinó la voluntat de donar a conèixer un grapat de bons microrelats que jo havia llegit en diferents mitjans i que creia que mereixien una difusió més àmplia.
Al llarg d'aquests anys, La bona confitura ha publicat, amb una regularitat tossuda i inflexible, un microrelat cada quatre dies. A hores d'ara, ens apropem a les 400 obres de gairebé un centenar d'autors.
Un dels principals estudiosos del gènere, Fernando Valls, va escriure que el microrelat ha trobat el seu hàbitat natural a Internet, i és cert que circulen més microrelats per la xarxa que per les llibreries —tot i que els reculls de microrelats ja han deixat de ser una raresa—. Jo dec ser una mica antiquat perquè encara mantinc una afecció per aquest suport en declivi que és el llibre, i per celebrar l'efemèride dels quatre anys he reunit alguns dels microrelats apareguts en el blog en el petit volum que teniu entre mans.
He limitat la selecció a una obra per autor. La tria,en alguns casos, ha estat complicada perquè hi ha hagut autors molt prolífics i a La bona confitura mai no he publicat cap conte que no m'agradés... Però en cas de dubte, m'he deixat guiar per allò que Vladimir Nabokov anomenava el "formigueig a l'espina dorsal". Als lectors curiosos —també als lectors golafres— els quedarà la possibilitat de visitar el blog per sadollar la curiositat —o la fam— i llegir online més microrelats.
No puc acabar aquest pròleg sense agrair a tots els autors tant la seva generositat a l'hora de cedir les obres, com les mostres de simpatia i ànim. Penso que entre tots, al llarg d'aquests quatre anys, hem anat coent una bona confitura. I l'antologia que ara segueix n'és un bon tast.
Des de bon començament jo tenia clar que aquesta havia de ser una aventura compartida. No pretenia fer del blog un vehicle per difondre els meus propis escrits, com fan —molt lícitament— tants companys bloguers, sinó un lloc de trobada per tots aquells a qui ens uneix la passió per l'art d'explicar històries amb poques paraules. L'espurna, per tant, no va ser la promoció personal, sinó la voluntat de donar a conèixer un grapat de bons microrelats que jo havia llegit en diferents mitjans i que creia que mereixien una difusió més àmplia.
Al llarg d'aquests anys, La bona confitura ha publicat, amb una regularitat tossuda i inflexible, un microrelat cada quatre dies. A hores d'ara, ens apropem a les 400 obres de gairebé un centenar d'autors.
Un dels principals estudiosos del gènere, Fernando Valls, va escriure que el microrelat ha trobat el seu hàbitat natural a Internet, i és cert que circulen més microrelats per la xarxa que per les llibreries —tot i que els reculls de microrelats ja han deixat de ser una raresa—. Jo dec ser una mica antiquat perquè encara mantinc una afecció per aquest suport en declivi que és el llibre, i per celebrar l'efemèride dels quatre anys he reunit alguns dels microrelats apareguts en el blog en el petit volum que teniu entre mans.
He limitat la selecció a una obra per autor. La tria,en alguns casos, ha estat complicada perquè hi ha hagut autors molt prolífics i a La bona confitura mai no he publicat cap conte que no m'agradés... Però en cas de dubte, m'he deixat guiar per allò que Vladimir Nabokov anomenava el "formigueig a l'espina dorsal". Als lectors curiosos —també als lectors golafres— els quedarà la possibilitat de visitar el blog per sadollar la curiositat —o la fam— i llegir online més microrelats.
No puc acabar aquest pròleg sense agrair a tots els autors tant la seva generositat a l'hora de cedir les obres, com les mostres de simpatia i ànim. Penso que entre tots, al llarg d'aquests quatre anys, hem anat coent una bona confitura. I l'antologia que ara segueix n'és un bon tast.
Jordi Masó Rahola, juny del 2014

"La bona confitura"
Quatre anys de microrelats
Diversos autors
Referència:
«La bona confitura»
Quatre anys de microrelats
Diversos autors
Lo Càntich. N.24. Asíndeton, 2014
Juliol - Setembre, 2014
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 24>
EAN: 9772014303002 24>

«La bona confitura»
Quatre anys de microrelats
Diversos autors
Lo Càntich. N.24. Asíndeton, 2014
Juliol - Setembre, 2014
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 24>
EAN: 9772014303002 24>


Lo Càntich - Número 24
Asíndeton, 2014
http://www.locantich.cat/2014/10/lo-cantich-numero-24-asindeton-2014.html
lectures
0 [ Comentar aquesta entrada ]:
Publica un comentari a l'entrada