"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«INÈDITS»
Revista de creació literària

Núm. 3 - Juliol 2014

INÈDITS - Revista de creació literària - Núm.3 - Juliol 2014


INÈDITS

Revista de creació literària
Núm 3 – Abril 2014


http://ineditsrevista.wordpress.com/2014/07/01/inedits-num-3-juliol-2014/


Editorial

Us heu adonat? L'estiu ja és aquí! I amb ell la platja, la muntanya, les passejades per la ciutat, les terrasses per prendre un refresc, les festes de tantes i tantes poblacions... Però entremig de totes aquestes activitats paga la pena aturar-nos un moment i gaudir d'una bona estona de lectura.

Això mateix és el que us proposem des d'INÈDITS en aquesta nova publicació: la lectura agradable i amena dels tres contes que apareixen en el nostre tercer número. Tres contes ben diferents entre ells i, alhora, amb un estil narratiu que se t'endú línia rere línia amb veritable interès.

Tot just a les primeres pàgines trobareu la història d'una curiosa residència on de ben segur preferiríeu no anar-hi a parar mai. De la mà de Mercè Bellfort, l'autora del conte titulat, precisament, La residència, viurem les aventures de la seva protagonista mentre que, de la mà de l'artista Sílvia Armangué, gaudirem d'un preciós detallisme descriptiu mitjançant la il·lustració que acompanya el relat.

A continuació Carles Castell Puig amb el seu conte L'amic pescador, ens oferirà a través de la relació d'amistat de dos personatges l'entranyable retrat d'un home que estima la mar i el seu ofici. En aquesta ocasió el dibuix que il·lustra el conte és obra de Sofia Gómez Barroso, qui amb la lectura del relat ha copsat amb mestria la figura d'aquest pescador i els elements que ell evoca amb estima.

I per acabar encara podrem gaudir d'un conte que es converteix en un homenatge al més impecable costumisme literari, perquè amb l'escriptor Xavier Valeri, que ens ofereix el seu relat La corda, entrarem en un ambient social i una manera de fer i de comportar-se no pas tan llunyans com de vegades ens pot semblar. La il·lustració, obra de Berta Gómez Barroso, es converteix en una simpàtica al·legoria al missatge que ens transmet el conte.

Esperem que gaudiu de la lectura d'aquests contes i que gaudiu d'INÈDITS. Bon estiu!

Equip editorial


'INÈDITS - Revista de creació literària - Núm.3 - Juliol 2014'
INÈDITS
Revista de creació literària
Núm.3 - Juliol 2014Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«INÈDITS»
Revista de creació literària
Núm 3 – Abril 2014

Lo Càntich. N.24. Asíndeton, 2014
Juliol - Setembre, 2014
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 24>
EAN: 9772014303002 24>
ISSN 2014-3036-N.24


Lo Càntich - Número 24 - Asíndeton, 2014
Lo Càntich - Número 24
Asíndeton, 2014

http://www.locantich.cat/2014/10/lo-cantich-numero-24-asindeton-2014.html


Lo Càntich - Número 24 - Lectures
lectures

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]