"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«INÈDITS»
Revista de creació literària

Núm. 2 - Abril 2014

INÈDITS - Revista de creació literària - Núm.2 - Abril 2014


INÈDITS

Revista de creació literària
Núm 2 – Abril 2014


http://ineditsrevista.wordpress.com/2014/04/17/inedits-num-2-abril-2014/


Editorial

L'abril, a casa nostra, és un mes literari i reivindicatiu per excel·lència. Celebrem el Dia del Llibre tot fent-lo coincidir amb la Diada de Sant Jordi, patró de Catalunya. I enguany INÈDITS. Revista de creació literària també està de festa perquè ha vist la bona acollida del seu primer número i s'ha llençat a la publicació d'aquest que ara esteu llegint.

Aquest segon trimestre de 2014 us oferim tres contes que, de ben segur, us faran reflexionar.

Amb Cròniques de l'Arxiu: La terra de l'aigua sòlida, coneixerem la narració de Sev, aquest personatge sorgit de la imaginativa escriptura de Marc Martorell Escofet, autor del conte. Sev ens relatarà les seves aventures a la recerca d'un continent desconegut en un món ben similar al nostre, i les seves paraules seran recollides per tal d'engrandir, com indica el títol, les cròniques de l'Arxiu. El conte ve il·lustrat per una magnífica composició, obra de Gabriel Lemkow.

El segon inèdit, amb un dibuix de l'artista Dolors Mas que expressa l'ànsia de llibertat dels personatges del conte, és La noia vermella, de l'escriptora Alícia Gili Abad. Submergint-nos en la seva lectura ens endinsarem també en l'estil més clàssic del conte: la faula, aquella narració de fets meravellosos que aporta un ensenyament moral. En aquest cas ens trobem davant una crítica social sobre la desigualtat i l'esclavitud. Potser també sobre la ignorància.

I per acabar us presentem Corrents del riu del temps, de menut, amb una molt encertada il·lustració de Carme Manubens. En aquest conte, tot partint d'una apassionant hipòtesi com pot ser imaginar un món en el qual la degeneració de l'espècie ja ha arribat a límits insospitats, se'ns planteja una història on s'hi barregen les prioritats que imperen en una relació de parella, la primacia de la feina potser de vegades per damunt de la vida personal, i sobretot l'amor pregó d’una mare que lluita per salvar el seu fill.

Com hem esmentat a l'inici: tres històries que de ben segur us faran reflexionar, i de les quals esperem que en gaudiu tant amb la seva lectura com ho hem fet nosaltres en seleccionar-les per a aquest número d'INÈDITS.

Equip editorial


'INÈDITS - Revista de creació literària - Núm.2 - Abril 2014'
INÈDITS
Revista de creació literària
Núm.2 - Abril 2014Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«INÈDITS»
Revista de creació literària
Núm.1 - Gener 2014

Lo Càntich. N.23. Prosopopeia, 2014
Abril - Juny, 2014
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 23>
EAN: 9772014303002 23>
ISSN 2014-3036-N.23


Lo Càntich - Número 23 - Prosopopeia, 2014
Lo Càntich - Número 23
Prosopopeia, 2014

http://www.locantich.cat/2014/06/lo-cantich-numero-23-prosopopeia-2014.html


Lo Càntich - Número 23 - Lectures
lectures

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]