"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«INÈDITS»
Revista de creació literària

Núm. 1 - Gener 2014

INÈDITS - Revista de creació literària - Núm.1 - Gener 2014

INÈDITS

Revista de creació literària
Núm 1 – Gener 2014


http://ineditsrevista.wordpress.com/2014/01/21/inedits-num-1-gener-2014/


Estem d'enhorabona! Ha nascut INÈDITS, la nova revista de creació literària. El primer número d'INÈDITS acaba de veure la llum de la mà de Sílvia Romero, M. Jesús Royo i Olga Sanfeliu, amb l'esperit de treballar a favor de l'escriptura de contes escrits originàriament en català, defensant aquest gènere sovint tan oblidat, per oferir-li un espai específic i de qualitat.


Editorial

INÈDITS. Revista de creació literària, inicia el seu camí de publicacions dins el primer trimestre del nou any i se suma així a les moltes activitats programades al voltant del Tricentenari, tot adoptant la seva mateixa filosofia: commemorar, reimaginar, cohesionar i projectar.

En aquest número trobareu tres contes ben diferenciats entre ells, tant per registre literari com per temàtica.

Maria Victòria Lovaina, escriptora ja coneguda en els cercles literaris i amb una última publicació que ha tingut força ressò (Pell de gat, obra guardonada amb el Premi Soler i Estruch de narrativa curta 2012), ens presenta amb Lucrècia l'evocació d'un indret ben particular: els jardins per on passejava la tortuga Lucrècia sota la mirada encara ingènua de dos adolescents. Però aquest espai mític conté secrets inconfessats, misteris, incògnites, i la narració ens durà a la revelació de totes aquestes qüestions. El conte ha estat il·lustrat per Sofia Gómez Barroso.

Tot seguit, amb el dibuix suggeridor d'Alba Comas, tenim Històries de família, del contista Lluís Julian, que amb aquest relat ens ofereix una de les poques narracions totalment realistes sorgides de la seva ploma i inspirada en l'observació directa del seu entorn. Perquè l'autor es basa en els caràcters i forma d'actuar d'una de tantes famílies amb qui podem conviure qualsevol de nosaltres. Potser, fins i tot, ens hi podem identificar. I amb la seva història d’aparença senzilla ens enfronta a la veritat de solitud i incomunicació en què sovint vivim immersos.

I per tancar la revista ens endinsarem en la narració de Jordi Masó, Ampolla al mar, que amb aquest treball trenca amb el seu registre habitual d'especialista del microrelat, un gènere en el qual ha reeixit i ha estat guardonat en nombroses ocasions. En aquestes pàgines l'autor ens ofereix un conte circular on la recerca dels orígens es converteix en la fita principal del protagonista. La imatge que il·lustra aquesta narració és obra de M. Jesús Royo.

Des d'INÈDITS esperem que la lectura d'aquests contes us resulti tan amena com ha estat, per a nosaltres, la seva selecció.

Equip editorial


'INÈDITS - Revista de creació literària - Núm.1 - Gener 2014'
INÈDITS
Revista de creació literària
Núm.1 - Gener 2014Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«INÈDITS»
Revista de creació literària
Núm.1 - Gener 2014

Lo Càntich. N.22. Oxímoron, 2014
Gener - Març, 2014
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 22>
EAN: 9772014303002 22>
ISSN 2014-3036-N.22


Lo Càntich - Número 22 - Oxímoron, 2014
Lo Càntich - Número 22
Oxímoron, 2014

http://www.locantich.cat/2014/03/lo-cantich-numero-22-oximoron-2014.html


Lo Càntich - Número 22 - Lectures
lectures

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]