"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

Una mar de paraules:
«Maria del Mar Bonet canta en la intimitat»

Josep Maria Corretger i Olivart
Una mar de paraules (Josep Maria Corretger i Olivart)


"La literatura és una mentida perquè el lector pugui veure una mica de la realitat".

Montserrat Roig

Maria del Mar Bonet

Maria del Mar Bonet canta en la intimitat


Maria del Mar Bonet - Artpegi
          Assabentat per casualitat mentre passejava per un carrer concorregut de la ciutat, vaig poder assistir al concert de la Maria del Mar Bonet el passat 14 de juny del 2013 dins del festival Artpegi, Música als museus, i el preu semblava una broma, tan sols 5 euros, no vaig dubtar-ho un moment. La ubicació era molt idònia, als jardins del Museu de Ca n'Ortadó, una masia d'estiueig d'estil noucentista i d'algun senyor benestant.

          Unes dues-centes persones van poder gaudir d'aquest concert que cantava sobretot als poetes, com ara Salvador Espriu, i molts de mallorquins, com per exemple, Maria-Antònia Salvà, Gabriel Alomar, Miquel Costa i Llobera amb "El pi de Formentor", al seu estimat Bartomeu Rosselló-Pòrcel que homenatja al disc aparegut recentment "Fira encesa" (2013), cantant alguns poemes de "Imitació del foc" (1938), també a Vicent Andrés Estellés, i a alguna cançó de factoria pròpia, composta a mitges amb l'inspirat Lautaro Rosas, que l'acompanyava a les guitarres amb gran mestratge. Maria del Mar Bonet fa una tasca molt important donant veu a poetes de la nostra literatura i exportant-los arreu del món.

Maria del Mar Bonet canta en la intimitat

          També li quedà temps per recordar el seu amic Ovidi Montllor. Al final del concert, s'afegí un músic cerdanyolí, Josep Maria Ribelles, un mestre a l'arpa. El concert finalitzà una hora i disset minuts després, una mena de vetllada romàntica, intimitat que tan sols va trencar-se per alguna lluminària del bloc de pisos del darrere de l'escenari amb algun veí xafarder o del so llunyà d'algun vehicle o mòbil durant uns breus segons. La mitjana d'edat superava de bon tros els cinquanta-cinc anys, però és evident, la cantautora porta prop de cinquanta anys de carrera. En acabar, Maria del Mar Bonet s'acostà per parlar amb el seu públic amb naturalitat, cosa que sorprengué a més d'un. Un dels millors concerts que he vist, dins del seu estil. Un concert per a la història. Gràcies Maria del Mar i també Cerdanyola del Vallès!


Josep Maria Corretger i Olivart
(Alcarràs, 1976)
Una mar de paraules:
«Maria del Mar Bonet canta en la intimitat»


Referència:
Corretger i Olivart, Josep Maria.
«Maria del Mar Bonet canta en la intimitat».
A: Una mar de paraules
Lo Càntich. N.21. Aforisme, 2013
Octubre - Desembre, 2013
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 21>
EAN: 9772014303002 21>
ISSN 2014-3036-N.21


Lo Càntich - Número 21 - Aforisme, 2013
Lo Càntich - Número 21
Aforisme, 2013

http://www.locantich.cat/2013/12/lo-cantich-numero-21-aforisme-2013-lo.html


Lo Càntich - Número 21 - Lectures
lectures

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]