"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«El padrí Andreu»

Laura Trives Garcia

"Paraula d'Espriu"

Paraula d'Espriu

El padrí Andreu

Laura Trives Garcia

     Suau i molt benigna damunt els amples camps.* Es lleva quan el gall canta. Arregla el bestiar, em desperta i fem el primer mossec. Comencem la jornada. Sempre pendent dels caps de broma, del vol dels ocells; predir els capricis de la natura és difícil. Si el ruc bramava, el temps canviava. Si hi havia bassetes al dematí, la pluja era pel camí...

     Barret de palla, les mans escorxades pels jornals. La pell bruna i aspra, amb quatre tiges esblanqueïdes. Anava ben faixat. Manejar la dalla era dur.

     Era cap de colla. Llaurava recte. Segava i garbellava quan tocava. El sol acabava de colrar les espigues. La terra, que tant estimava, quedava regada de suor i bons pensaments.

     Aquest estiu hem tornat a estar junts. Tot és diferent. La malaltia ha fet estralls. Caminem de bracet. -Au, gira'm. No es recordava de tornar. La meva admiració per aquella gran persona augmenta cada dia. La terra ha quedat ben assaonada. Ara, ha de rumiar per recordar el nom dels néts.

o0O0o

* (Cita): Salvador Espriu. «XLVI».
LA PELL DE BRAU


Obra seleccionada en la convocatòria literària, artística i solidària:
"Paraula d'Espriu"
Modalitat B - Prosa


0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]