"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«Dies i sols perduts»

Josep Casals i Arbós

"Paraula d'Espriu"

Paraula d'Espriu

Dies i sols perduts

Josep Casals i Arbós

...No estimo
res més, excepte l'ombra
viatgera d'un núvol.
El lent record dels dies
que són passats per sempre. (1)


     En aquest punt ha tancat el llibre, s'ha tret les ulleres i ha mirat lluny a través de la finestra. Surt el sol. Els arbres vinclen a mercè d'aquell vent gèlid que ha sentit en la cara a primera hora, quan ha sortit amb els gossos. Fa poc que ha avivat el foc de la llar i ara ja en percep l'escalfor que reconforta. L'oreig s'ha endut les cabòries de la nit, ha deixat un lloc buit. Seria un bon moment per tractar d'escriure el que sent quant sent amb ella, això el té capficat perquè mai no troba les paraules capaces. També podria mirar d'avançar en la recerca de l'equació universal, la seqüència de fórmules que ha de conduir a la solució final a partir de qualsevol plantejament inicial. Finalment, però, decideix tornar a obrir el llibre per una pàgina qualsevol i llegir-ne un fragment a l'atzar:

...Els meus ulls ja no saben
sinó contemplar dies
i sols perduts...(2)


o0O0o

(1) (Cita): Salvador Espriu. «II».
CEMENTIRI DE SINERA
(2) (Cita): Salvador Espriu. «IV».
CEMENTIRI DE SINERA


Obra seleccionada en la convocatòria literària, artística i solidària:
"Paraula d'Espriu"
Modalitat B - Prosa


0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]