"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«Paraula d'Espriu»

Associació de Relataires en Català

Paraula d'Espriu (ARC)

«Paraula d'Espriu»


Associació de Relataires en Català


Convocatòria


Data Inici: 15/04/2013
Data Final: 15/09/2013

Descripció

L'any 2013 es commemora el centenari del naixement d'en Salvador Espriu (Santa Coloma de Farners, 1913 - Barcelona, 1985) i, per aquest motiu, ha estat designat per la Generalitat de Catalunya com "Any Espriu 2013". Al llarg de l'any s'organitzaran actes i celebracions de caràcter cultural, cívic i participatiu, per difondre i actualitzar l'obra de l'escriptor i per fer memòria del seu compromís cívic.

Des de l'Associació de Relataires en Català (ARC), Relats en Català (RC) i la Revista "Lo Càntich", volem col·laborar en aquest esdeveniment amb la convocatòria oberta del projecte "Paraula d'Espriu"; un homenatge a l'escriptor, amb una doble vessant: literària i artística; i amb un objectiu solidari, destinant els beneficis del projecte a la Marató de TV3 2013.

Modalitats de participació

Modalitat A: Poesia
Modalitat B: Prosa
Modalitat C: Il·lustració (dibuix, pintura, fotografia)

Bases

1. Poden participar, en la convocatòria "Paraula d'Espriu", escriptors/es i artistes, de qualsevol edat i nacionalitat, amb obres originals i inèdites, que s'adiguin a les bases del projecte, en qualsevol de les diferents modalitats.

2. Modalitats A i B: Poesia i Prosa

2.1. Es poden presentar obres escrites en català, de temàtica lliure, amb un màxim de 20 versos en l'apartat de Poesia i de 1000 caràcters, espais inclosos, en l'apartat de Prosa, amb la condició que la primera línia ha de ser un vers o una frase d'en Salvador Espriu. Aquest paràgraf s'haurà d'escriure en cursiva.

2.2. Únicament s'acceptarà una obra per autor/a.

2.3. Les obres presentades s'hauran d'enviar en format word, amb lletra Times New Roman, cos 12, a l'adreça electrònica arc.espriu@gmail.com, especificant a l'assumpte del correu: Paraula d'Espriu - Modalitats A-B; incloent-hi, en arxiu independent, el títol de l'obra, la referència del vers o frase d'Espriu (citació de l'obra), el nom i els cognoms de l'autor/a, la data de naixement, l'adreça i telèfon de contacte i, si es tracta de menors d'edat, l'autorització a participar en aquest concurs dels pares o tutors legals.

2.4. El període de recepció d'originals s'obrirà el dia 15 d'abril del 2013 i es tancarà el 15 de setembre del 2013.

2.5. Des de l'Associació de Relataires en Català (ARC) es confirmarà, per correu electrònic, la correcta recepció de les obres.

2.6. La Comissió de Concursos de l'Associació de Relataires en Català seleccionarà un màxim de 100 obres (valorant qualitat, cohesió, coherència, tipografia i ortografia), que seran publicades en un volum recopilatori. En cas que, per qualsevol circumstància, l'edició no es pogués dur a terme, s'informaria d'aquest fet a través del lloc web http://arcespriu.blogspot.com i els textos quedarien a disposició dels respectius autors i autores.

2.7. Els beneficis d'aquesta publicació seran destinats a la Marató de TV3 2013. Els autors/es, que participin en la convocatòria, cediran la seva obra, de forma gratuïta, en benefici de la Marató de TV3 2013. La Comissió de Concursos de l'Associació de Relataires en Català (ARC), si ho considera oportú, es reserva el dret d'ampliar el nombre d'obres seleccionades.

3. Modalitat C: Il·lustració

3.1. Es poden presentar il·lustracions (dibuixos, pintures, fotografies), amb la condició que, en aquesta obra artística, hi hagi escrit un vers o una frase d'en Salvador Espriu.

3.2. Les obres hauran de realitzar-se sobre paper, cartolina, cartró, fusta fina, o llenç sense bastidor, en la mida única de DIN A4 (21 cm x 29,7 cm), ja sigui en orientació horitzontal o vertical.

3.3. S'haurà d'enviar una còpia de les obres, en format digital JPG, a l'adreça electrònica arc.espriu@gmail.com, especificant a l'assumpte del correu: Paraula d'Espriu - Modalitat C; incloent-hi, en arxiu independent, el títol de l'obra, la referència del vers o frase d'Espriu (citació de l'obra), el nom i els cognoms de l'autor/a, la data de naixement, l'adreça i telèfon de contacte i, si es tracta de menors d'edat, l'autorització a participar en aquest concurs dels pares o tutors legals.

3.4. El període de recepció d'originals s'obrirà el dia 15 d'abril del 2013 i es tancarà el 15 de setembre del 2013.

3.5. Des de l'Associació de Relataires en Català (ARC) es confirmarà, per correu electrònic, la correcta recepció de les obres.

3.6. Les obres resultants seran exposades i venudes, per un import únic de 10 €, i el total recaptat per aquest concepte es convertirà, íntegrament, en un donatiu per a la Marató de TV3 2013. Els artistes, que participin en la convocatòria, cediran la seva obra, de forma gratuïta, en benefici de la Marató de TV3 2013.

3.7. La Comissió de Concursos de l'Associació de Relataires en Català (ARC) seleccionarà una sèrie d'il·lustracions, de totes les rebudes, per a la coberta del volum recopilatori i per a les pàgines interiors. En cas que, per qualsevol circumstància, l'edició del volum recopilatori referit en el punt 2 no es pogués dur a terme, s'informaria d'aquest fet a través del lloc web http://arcespriu.blogspot.com

3.8. Exposició i venda: Des de l'Associació de Relataires en Català es promourà l'exposició de les obres resultants en diverses sales (centres cívics, biblioteques...). De la ubicació d'aquests centres col·laboradors s'anirà informant a mesura que es tanquin els acords.

4. Les obres presentades, en qualsevol de les tres modalitats, que no compleixin aquestes condicions no seran admeses.

5. Els autors/es de les obres presentades es comprometen a no retirar-les abans de fer-se pública la decisió de la Comissió de Concursos, ni de forma definitiva ni per fer-ne correccions i/o modificacions.

6. Pel fet de participar en la convocatòria, els autors/es i artistes, autoritzen a les entitats convocants a fer-ne difusió i promoció del projecte fent servir reproduccions parcials o totals de les obres, amb les referències adients d'autoria, en qualsevol mitjà publicitari (revistes, premsa, ràdio, TV, cartells, webs i blocs, etc.).

7. La Comissió de Concursos de l'Associació de Relataires en Català (ARC), si ho considera oportú, es reserva el dret d'ampliar el nombre d'obres seleccionades en les Modalitats A i B.

8. El veredicte de les obres seleccionades, en les Modalitats A i B, es farà públic durant el mes d'octubre del 2013. Aquest veredicte serà inapel·lable.

9. La Comissió de Concursos de l'Associació de Relataires en Català (ARC) es reserva el dret a interpretar aquestes bases en cas de dubte i/o decidir sobre qualsevol contingència que no hagi estat prevista.

10. La presentació dels originals pressuposa l'acceptació de totes i cadascuna de les bases, incloent l'autorització de publicació de les obres presentades, així com dels drets i obligacions que se'n deriven.

'Paraula d'Espriu (ARC)'

Barcelona, 1 de març del 2013


Referència:
«Paraula d'Espriu»
Associació de Relataires en Català
Lo Càntich. N.18. Antítesi, 2013
Gener - Març, 2013
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 18>
EAN: 9772014303002 18>
ISSN 2014-3036-N.18


Lo Càntich - Número 18 - Antítesi, 2013
Lo Càntich - Número 18
Antítesi, 2013

http://www.locantich.cat/2013/03/lo-cantich-numero-18-antitesi-2013.html


Lo Càntich - Número 18 - Lectures
lectures

1 [ Comentar aquesta entrada ]:

Anònim ha dit...

Molt bona nit,
M'agradaria saber quan es publicarà i es farà la presentació del llibre Paraula d'Espriu.
Moltes gràcies

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]