"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

Concurs ARC de Contes Infantils 2013
«L'aigua»

Concurs ARC de Contes Infantils

Concurs ARC de Contes Infantils 2013
«L'aigua»


Associació de Relataires en Català


Convocatòria


Data Inici: 15/01/2013
Data Final: 31/05/2013

Descripció

L'Assemblea General de les Nacions Unides, en una resolució de l'any 2010, va declarar l'any 2013 Any Internacional de la Cooperació en l'Esfera de l'Aigua. Aquesta celebració té l'objectiu de conscienciar tothom de la importància de l'aigua per preservar la salut del planeta de qui l'habita.

Ens va semblar que aquest tema era prou atractiu com per triar l'aigua i allò que significa com a tema per al proper concurs de narrativa infantil, en el que podran participar relataires de totes les edats, dels més petits als més grans.

L'aigua és un tema que dóna molt joc, que posa en marxa la imaginació, que ens permet retratar la realitat, viatjar al passat i al futur, a qualsevol lloc exòtic i construir històries amb protagonistes ben diversos: mariners, pirates, aventurers, ecologistes, idealistes, malvats, inventors..., amb final feliç, alliçonador, fatídic.

Podeu retre el vostre particular homenatge a l'aigua tot escrivint una història que tingui fins a 5000 caràcters i enviar-la a concurs.

Bases

1. Poden participar, en el "Concurs ARC de Contes Infantils 2013. L'aigua", obres de contes infantils escrites en català, originals (d'autoria pròpia), inèdites (no publicades anteriorment en cap format, ja sigui paper o digital -blocs, webs-, ni premiades en altres certàmens), i que s'adiguin a la temàtica assenyalada.

2. S'hi poden presentar tots els socis i sòcies de l'ARC que estiguin al corrent de pagament durant la vigència del concurs. Els i les relataires menors d'edat, en no poder-se donar d'alta a l'ARC per aquesta condició, hauran d'indicar el nom del pare, mare o tutor legal que sigui soci o sòcia de l'ARC per tenir dret a participar-hi.

Les persones que no pertanyen a l'Associació i que vulguin participar al certamen, poden associar-se emplenant la fitxa d'inscripció que hi ha penjada a la pàgina web de l'Associació: Formulari d'inscripció

3. El termini d'admissió de relats serà a les 24.00 h del dia 31 de maig de 2013. Només es podrà presentar un conte infantil per persona participant.

4. Les obres presentades hauran de tenir una extensió màxima de 5000 caràcters (amb espais inclosos), escrites a doble espai i amb lletra Times New Roman cos 12.

5. Els i les participants hauran d'enviar les obres a concurs a l'adreça electrònica concursos.arc@gmail.com en un únic correu. En aquest correu, s'hi inclouran dos documents (format Word) que duran per nom "aigua" i "plica". El document "aigua" correspondrà al relat signat amb un lema. Al document "plica", hi figurarà el títol del relat, el lema utilitzat, el nom i els cognoms dels autors o autores, el nick utilitzat a RC (si escau), l'edat si es tracta de relataires menors, i l'adreça electrònica de contacte.

6. Les obres presentades que no compleixin aquestes condicions no seran admeses.

7. Les persones autores de les obres presentades es comprometen a no retirar-les abans de fer-se públic el veredicte del jurat, ni de forma definitiva ni per fer-ne correccions.

8. El premi consistirà en l'edició dels contes infantils que seleccioni el jurat. En cas que el jurat consideri que no hi ha prou qualitat o que el nombre d'obres presentades és insuficient, podrà declarar desert el premi.

9. El veredicte, que serà inapel·lable, es farà públic durant el mes de juny de 2013, i la previsió és que el llibre es publiqui a finals de novembre de 2013.

10. El Jurat estarà format per membres de la Comissió de Concursos de la Junta i per socis voluntaris de l'Associació de Relataires en Català.

11. L'equip de la Comissió de Concursos, format per membres de la Junta Directiva i pels socis voluntaris que hi vulguin col·laborar, es reserva el dret, previ acord amb la resta de membres de la Junta, a interpretar aquestes bases en cas de dubte o decidir sobre qualsevol contingència que no hagi estat prevista.

12. La presentació dels originals pressuposa l'acceptació de les bases, així com dels drets i de les obligacions que se'n deriven.

'Concurs ARC de Contes Infantils'

Barcelona, gener 2013

[Per a qualsevol dubte o aclariment podeu escriure'ns un correu electrònic a la següent adreça: associacio.relataires@gmail.com]


Referència:
Concurs ARC de Contes Infantils 2013
«L'aigua»
Associació de Relataires en Català
Lo Càntich. N.18. Antítesi, 2013
Gener - Març, 2013
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 18>
EAN: 9772014303002 18>
ISSN 2014-3036-N.18


Lo Càntich - Número 18 - Antítesi, 2013
Lo Càntich - Número 18
Antítesi, 2013

http://www.locantich.cat/2013/03/lo-cantich-numero-18-antitesi-2013.html


Lo Càntich - Número 18 - Lectures
lectures

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]