"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«Amor i Silenci»

Marc Freixas i Morros

Amor i Silenci (Marc Freixas i Morros)


Amor i Silenci

Marc Freixas i Morros

La Comarcal Edicions


Amor i Silenci

          Marc Freixas i Morros (Sant Pere de Riudebitlles, 1975) és un aventurer de la poesia. I ell ho sap. Sap que el camí de l'escriptura és un llarg camí. Un llarg camí que ell transforma en il·lusió. Ho va demostrar amb el seu primer poemari ("El llarg camí d'escriure", Setzevents Editorial), un somni transformat en realitat gràcies al micromecenatge de més de vuitanta persones que van participar en la seva aventura poètica i a la col·laboració d'amics (creadors i artistes) com en Vicenç Ambrós i Besa (pròleg), en Josep Bonnín i Segura (Sóller) i en Toni Arencón i Arias (il·lustració de coberta).

          I el seu camí personal continua amb un segon poemari que portarà per títol Amor i Silenci. Una obra on "els poemes formen un tot per esdevenir una solidaritat necessària entre les persones i la cultura i els àmbits de cadascú". Amb pròleg de l'escriptor Joan Pinyol i Colom i fotografia de coberta de Josep Balcells i Adzet, en aquesta nova aventura torna a buscar la complicitat dels lectors amb el suport de La Comarcal Edicions, assolint en un termini de 45 dies un projecte de micromecenatge. En Marc és un aventurer de la poesia. I ell ho sap. I gaudeix.

          Amor i silenci és un poemari íntim i reflexiu, on l'autor fa servir la poesia per donar-nos la seva particular visió de les coses. Ha estat concebut com una mena de continuació d'El llarg camí d'escriure, publicat al desembre de 2011. Tanmateix, aquest nou treball té un fil conductor molt més definit i està format per una trentena de poemes que, segons explica l'escriptor Joan Pinyol al pròleg: 'Marc Freixas ha escrit amb la lletra del cor i la tinta de les sensacions que neixen per ser compartides'.

          A través del seus versos, l'autor manifesta el descontentament que sent cap al món que ens ha tocat viure i, al mateix temps, anuncia que és el moment d'obrir portes a la reflexió i al pensament crític per tal d'intentar canviar les coses.

Un tastet?

Poema 5

Silenciosament
la paraula es fa música...
la veu de l'amor
penetra dins la melodia
mentre les amplituds del temps
perviuen sensibles i tendres
dins de cada nota arrecerada i calmada.
I el teu rostre
reposa damunt d'aquesta veu d'amor
fent-te sentir imprevisible,
capaç de tancar els ulls vers l'infinit
perquè tot és desmesurat
en aquesta pervivència de sensibilitat i tendresa.
La suavitat de la paraula feta música
reposa sense pressa
en el coixí dels teus records mes íntims, i ara
és quan vols compartir-ho tot sense fissures...
així podrem desar la quietud
dins de cada nota arrecerada i calmada.
La paraula és un homenatge al silenci amb música de fons.
Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«Amor i Silenci»
Marc Freixas i Morros
Lo Càntich. N.18. Antítesi, 2013
Gener - Març, 2013
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 18>
EAN: 9772014303002 18>
ISSN 2014-3036-N.18


Lo Càntich - Número 18 - Antítesi, 2013
Lo Càntich - Número 18
Antítesi, 2013

http://www.locantich.cat/2013/03/lo-cantich-numero-18-antitesi-2013.html


Lo Càntich - Número 18 - Lectures
lectures

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]