"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«Verí»

Sílvia Romero i Olea

Verí (Sílvia Romero i Olea)

Verí

Sílvia Romero i Olea

Finalista del 8è Concurs Literari Vila de Gràcia de Textos Teatrals

La Comarcal Edicions
Desembre, 2012

Pàgines: 100 - Dimensions: 15x21cm. - Enquadernació: Rústica
ISBN: 978-84-95351-21-0

Pròleg:
Lluís-Anton Baulenas

Il·lustració de coberta:
M. Jesús Royo


          El Claudi és un dramaturg que comença a obrir-se camí dins d'aquests ambients culturals. A causa d'això contacta amb un grup en auge d'altres escriptors teatrals, amb els quals planifiquen projectes conjunts, tant d'escriptura com de cerca de locals on poder representar les seves obres.

          Dins d'aquest col·lectiu coneixerà, entre d'altres, la Cèlia i la Mervek. Ambdues hi han anat a parar mogudes, igual que el Claudi, pel seu intent d'assolir l'èxit i el reconeixement, i treballant juntes tindran la sort de guanyar algun que altre concurs teatral important.

          Això despertarà l'enveja d'en Claudi, un home amb una personalitat un tant egocèntrica, força pagat de si mateix, i amb una ambició que confon amb la venjança per haver estat superat. La competitivitat que en Claudi alimenta vers els triomfs de la Cèlia i la Mervek el durà a una situació límit inesperada.

          Verí, amb pròleg de Lluís-Anton Baulenas s'inicia amb una citació de l'obra "Terra dels homes", d'Antoine de Saint-Exupéry, una clara declaració d'intencions del que hom pot trobar-hi: "Per què odiar-nos? Som solidaris, estem en el mateix planeta, som els tripulants d'una mateixa nau."


     Sílvia Romero i Olea (Barcelona, 1962) és llicenciada en Filologia Catalana. Inicia les seves activitats en el món de la literatura amb l'escriptura de contes infantils, alguns d'ells publicats a la revista "Tretzevents".

     Posteriorment fa algunes incursions en la narrativa breu per a adults, tot obtenint diversos guardons literaris i veient editada la seva obra en revistes o llibres d'autoria compartida. Però la consolidació en aquest gènere arriba amb el recull de relats "Verbes" (III Premi Ramon Planes de Narrativa Breu, 2006).

     En poesia col·labora en l'elaboració del llibre solidari "Jocs de guerra. Cosa d'infants", creat en coautoria amb Alícia Gili.

     Però els seus interessos literaris s'encaminen cap a la novel·lística: "Amor a sang freda" (finalista del II Premi Sèrie Negra de Novel·la, 2002), "Ànima mesquina" (XVII Premi de Narrativa Sebastià Juan Arbó, 2004), "Iskander. Un viatge a la màgia dels llibres" (5è Premi Lleida per a Projecte de Novel·la, 2006 -coautoria amb Alícia Gili-), "Júlia M." (Premi Ramon Roca Boncompte, 2008) i "El camí del Bandama Vermell" (Premi Columna Jove, 2010 -coautoria amb Alícia Gili-).

     Ha estat presidenta de l'Associació de Relataires en Català (ARC), directora de la revista literària digital Lo Càntich, i conductora de diversos Clubs de Lectura de Biblioteques.

     "Verí", finalista del "8è Concurs Literari Vila de Gràcia. Textos Teatrals", és la seva primera obra de teatre.


'Verí (Sílvia Romero i Olea)'
"Verí"
Sílvia Romero i OleaCulturàlia


Referència:
Culturàlia.
«Verí»
Sílvia Romero i Olea
Lo Càntich. N.17. Símbol, 2012.
Octubre - Desembre, 2012.
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 17>
EAN: 9772014303002 17>
ISSN 2014-3036-N.17

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]