"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«Alfa i Omega»

Sergi G. Oset

Alfa i Omega (Sergi G. Oset)

Alfa i Omega

Sergi G. Oset

Il·lustració de coberta:
Héctor Jenz

Fotografia interior:
Núria Claverol i Català

Bubok Publishing S.L.
ISBN en paper: 978-84-616-1854-5 | 92 pàg | 15 x 20cm | Rústica
ISBN ebook: 978-84-686-2789-2

[ Adquirir ]


"Alfa i Omega" és el (sangonós) relat d'un apocalipsi zombi inspirat en les lletres de "Nova Sico", el nou CD dels Midnight Zombie Alligator. Llibre publicat en català, anglès i castellà.

"Alpha & Omega" are a (blood-dripping) story of a zombie apocalypse based on the lyrics for "Nova Sico", the brand new Midnight Zombie Alligator CD. Book published in Catalan, English and Spanish.

"Alfa y Omega" es el relato (sanguinolento) de un apocalipsis zombi basado en las letras de "Nova Sico", el nuevo CD de la banda Midnight Zombie Alligator. Libro publicado en catalán, inglés y castellano.


Prefaci

          Fa uns nou mesos, els nois de la banda de rock progressiu de Barcelona Midnight Zombie Alligator em van fer una proposta que vaig acceptar sense pensar-m'ho dos cops: escriure un relat basat en "Nova Sico", el nou àlbum conceptual que volien publicar aquest any. "Nova Sico" és el tercer treball de la seva carrera, després de debutar al 2009 amb un EP, i de publicar el primer llarga duració al 2011: "See no evil, hear no evil, speak no evil".

          Sense entrar en massa detalls us puc avançar que la temàtica de "Nova Sico" gira al voltant d'un virus que s'estén entre la població provocant un apocalipsis zombi. Els nois de MZA em van donar llibertat total per rees-criure i interpretar la història a la meva manera, l'únic "però", era que tingués una extensió reduïda que per-metés la seva maquetació en un llibret dins del CD... en això últim no els vaig poder satisfer.

          "Alfa i Omega" va anar prenent cos en el meu ima-ginari, sempre amb la premissa de respectar la trama principal i les línies generals de cada cançó, però incloent nous personatges, modificant situacions i elaborant un desenllaç més acord amb el terreny literari. M'agrada pensar que més què una adaptació, "Alfa i Omega" és la meva visió particular del concepte de "Nova Sico".

          Quan vaig donar per bo el relat, em vaig adonar que s'havia quedat entre dues aigües: massa extens per encabir-lo en una caixa de CD, i massa curt per considerar-lo un conte llarg. Això no em va aturar, volia publicar "Alfa i Omega".

          Quan el grup em va demanar que escrivís aquest relat, ja sabien que ho faria en la meva llengua vehicular i això no va ser un obstacle. Per aquestes dues raons (extensió i llengua), em vaig decidir a demanar una traducció a l'anglès i en fer jo mateix la traducció al castellà. D'aquesta manera els MZA podrien oferir als seus seguidors el relat de "Nova Sico" sense cap problema de comprensió. El llibre que ara tens a les mans o a la pantalla n'és el resultat. Jo n'estic prou satisfet, espero i desitjo que gaudeixis amb la seva lectura i, si és possible, amb "Nova Sico" de fons com a banda sonora.

Sergi G. Oset


'Alfa i Omega (Sergi G. Oset)'
"Alfa i Omega"
Sergi G. OsetCulturàlia


Referència:
Culturàlia.
«Alfa i Omega»
Sergi G. Oset
Lo Càntich. N.17. Símbol, 2012.
Octubre - Desembre, 2012.
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 17>
EAN: 9772014303002 17>
ISSN 2014-3036-N.173 [ Comentar aquesta entrada ]:

Eurídice ha dit...

Enhorabona per aquesta publicació tan suggerent

La Meva Perdició ha dit...

Gràcies per la ressenya!!! ^_^
Aquest divendres dia 30 fem la presentació a La Sedeta (Gràcia - Barcelona).
Esteu tots convidats!

http://www.midnightzombiealligator.com/seccion/noticias

La Meva Perdició ha dit...

Demà dia 15 presentació a la llibreria Excellence. C/. Balmes 191 a les 19:ooh. Esteu convidats.

http://revistacatarsi.wordpress.com/2012/12/03/programa-del-primer-cffte/

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]