"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

Culturàlia
Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta - 2012

Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta - I

Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta
Barcelona - 2012


El Comitè Organitzador dels Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta (integrat per la Societat Coral la Floresta, la Federació d’Associacions i Comissions de Carrers de la Festa Major de Sants, la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs, les Comissions de la Festa Major de la Bordeta, amb el suport del Districte de Sants-Montjuïc i el Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta) va fer públic, dijous, 13 de setembre de 2012, a la Sala de Plens del Districte Sants-Montjuic, els premis d'aquesta tercera edició.

Els Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta són un certamen literari de poesia instaurat per primera vegada el dia de Sant Bartomeu de 1877, van ser els segons Jocs Florals a celebrar-se després dels de Barcelona, i van ser reinstaurats l'any 2010.

Joaquim Mestre, president del Districte de Sants-Montjuïc, va inaugurar l’acte, seguit per la senyora Lluïsa Erill, presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, que va manifestar l’enhorabona als promotors dels Jocs i als autors i autores guardonats i participants. Jordi Martí, regidor del Districte de Sants-Montjuïc, va felicitar a totes les entitats que fan possible els premis i va donar pas al mantenidor d'enguany, en Francesc Fabregat.

El jove Bernat Planes, guanyador dels Jocs Florals Escolars de Barcelona de narrativa de primer cicle de secundària obligatòria, alumne de l'escola Sant Medir, va llegir el seu relat guardonat: "Pròxima estació: final de trajecte".

Finalment, la lectura de l'acta del Jurat (format per docents i escriptors) va atorgar els següents:

Premis:


Flor Natural
A l'obra:
"El mico de l’anís"
Maria Porta Porta


Viola d'Or
A l'obra:
"Només són noies"
Maria Porta Porta


Menció d'honor
a la Viola d'Or

A l'obra:
"Argelers"
Toni Arencón i Arias


Englantina d'Or
Desert


Societat Coral la Floresta

L'acte va finalitzar amb una actuació de la Societat Coral La Floresta tancada amb l'himne "Els Segadors".


Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta - 2012».
Lo Càntich. N.16. Epímone, 2012.
Juliol - Setembre, 2012.
DL B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 16>
EAN: 9772014303002 16>
ISSN 2014-3036-N.16


0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]