"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

Making Off:
«Criatures fantàstiques a Ànima (Canal 33)»

Associació de Relataires en Català (ARC)

Ànima (Canal 33)

Making Off:
«Criatures fantàstiques a Ànima (Canal 33)»


          Ànima és un magazine d'actualitat cultural, dirigit presentat per Toni Puntí, realitzat per Josep Maria Serra i produït per Carles Blanco, que s'emet cada dilluns a les 23:00 hores pel Canal 33. A través d’entrevistes i reportatges, el programa proporciona una visió dels principals temes de l'activitat cultural de cada setmana. L'espai barreja tota mena de gèneres i disciplines: música, llibres, cinema, teatre, art, òpera, internet, dansa, còmic, gastronomia, moda, circ, cultura tradicional, arquitectura i disseny...

          Ànima també vol ser un aparador de tota la indústria cultural catalana i els seus protagonistes i, a la vegada, donar veu i visibilitat als talents emergents.

          Interessats en fer ressó de la publicació Criatures fantàstiques, recull de contes editat per l'Editorial Meteora i l'Associació de Relataires en Català, els responsables del programa van convidar la Sílvia Romero (presidenta de l'ARC) i alguns dels més joves autors que participen en aquest recopilatori de contes fantàstics, per gravar una entrevista i poder parlar de l'associació i del llibre.


Sílvia Romero durant la gravació

          L'Arnau Soler, acompanyat de la seva mare i també relataire, la Núria Gausachs, va explicar davant les càmeres el procés d'escriptura del seu conte: Et vols tapar, nen?

          El Marc Arencón i Llobet també va respondre les preguntes de l'entrevistador i va aprofitar per llegir una part del seu conte Si l'hagués cregut...          La gravació, dirigida per l'equip de redacció del programa, encapçalat pel Jordi Sanromà, es va realitzar el dia 23 de maig a Vilafranca del Penedès, aprofitant el rodatge de les diverses activitats enmarcades dins de l'EVA, Festival En Veu Alta 2012. El reportatge s'emetrà dilluns 4 de juny de 2012, a les 23:00 hores, al programa Ànima de Canal 33.


L'equip de gravació, entrevistats i acompanyants


Un tastet del llibre?

«Et vols tapar, nen?» - Arnau Soler i Gausachs
«Si l'hagués cregut...» - Marc Arencón i Llobet

Del recull de contes:
Criatures fantàstiques (Diversos autors)
Criatures fantàstiques
Diversos autors
Editorial Meteora - Associació de Relataires en Català (ARC)


Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
Making Off:
«Criatures fantàstiques a Ànima (Canal 33)».

Lo Càntich. N.15. Perífrasi, 2012.
Maig - Juny, 2012.
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 15>
ISSN 2014-3036-N.15


1 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]