"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«De blanc setí»

Sandra Domínguez Roig

Editorial Germania

De blanc setí (Sandra Domínguez Roig)

«De blanc setí»
Sandra Domínguez Roig


Editorial Germania
Col·lecció Mil poetes i un país - Número 8
ISBN: 978-84-92587-91-9 - 50 pàgs.


     De blanc setí és un llibre de poesia que transcorre a cavall entre la vida i el somni. Neix del vers que es desprèn entre els llençols i que cavalca entre les pàgines del llibre per anar assimilant la impossibilitat de materialitzar els sentiments propis en l'amor. Aquest fet es palesa en la mesura que s'avança en la lectura per constatar que es tracta d'una història que es fon a les mans abans no s'ha fet tangible i que, si existia alguna despulla de sentiment, aquest és tan fràgil com el vidre. L'autora empra la metàfora i la imatge poètica plena de sensibilitat per descriure una història latent que es percep en l'ordre de les pàgines i que induirà els lectors a imaginar cada poema. Un argument invisible que culmina en la constatació, un cop més, que l'oblit també és un bon principi.

     Sandra Domínguez Roig (Barcelona, 1974). Poeta i escriptora. Col·labora en diverses revistes com ara Lo Càntich, de la qual forma part de l'equip editorial i de la qual és autora de la secció de prosa poètica «L'art de la nit eterna» i «L'entrevista». També forma part de la plataforma poètica Versos.cat. Ha obtingut diversos premis literaris, dels quals cal destacar el XV Premi de Poesia Antoni Massanell 2008, i finalista del premi Grup de Dones El Vendrell 2011. Ha estat antologada a Versos de tardor (Ed. Petròpolis), Totes les baranes dels teus dits (Ed. Petròpolis), Poetes a la Xarxa (VVAA) i Abraçada a la meva pròpia pell (Lo Càntich-Bubok). Ha col·laborat amb poemes esparsos en els llibrets de Falles de Corea (Gandia), els anys 2010 i 2011. És cofundadora de la companyia Versusart.


'De blanc setí (Sandra Domínguez Roig)'
De blan setí
Sandra Domínguez Roig
Editorial GermaniaCulturàlia


Referència:
Culturàlia.
«De blanc setí».
Domínguez Roig, Sandra.
Lo Càntich. N.15. Perífrasi, 2012.
Maig - Juny, 2012.
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 15>
ISSN 2014-3036-N.15


6 [ Comentar aquesta entrada ]:

Sandra D.Roig ha dit...

Moltíssimes gràcies!
M'ha fet molta il.lusió.
una abraçada.

Josep Maria Fuster ha dit...

Benvolguda Sandra:

Que el teu goig perduri com perduren les paraules.
Que la teva ploma flueixi com flueixen les aigües.
Que a cada nou paràgraf, o vers, o rima, el teu cor bategui com bategaran els cors dels teus lectors.

Felicitats.

Josep Maria Fuster i Grau

Sandra D.Roig ha dit...

Que bonic, Josep Maria.
(Escriure sobre l'aigua)
felicitats a tu també)!
una abraçada.

Xesc ha dit...

Felicitats per la publicació, companya!

Maria Salvà i Ferrer ha dit...

Enhorabona, Sandra!

Josep Maria Corretger Olivart ha dit...

Hola Sandra!

Moltes felicitats per aquest poemari i gràcies pel teu pròleg.

Josep Maria Corretger

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]