"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«De la fatalitat»

Víctor Llavina "Llavinet"

Il·lustració:  Jan Toorop

Fatalitat (Jan Toorop)

De la fatalitat


          Era tan intensa la meva emoció com el camí de la vall en cada nova primavera. La teva arribada inesperada... La teva trucada...

          L'amor -interromput per les circumstàncies-, podia tornar a recuperar-se. Els somnis -truncats per la fatalitat- podien tornar-se a somiar. Però el nostre destí s'anticipa. Tot té lloc segons el destí. I el meu destí era no gaudir del teu amor. Ho vaig saber quan vaig penjar el telèfon i em vaig mirar al mirall. Els anys no havien passat en va. Les parpelles inflades... el cabell desaparegut... les arrugues presents... la papada fofa... La meva imatge no era la imatge que recordaves. Et vaig tenir en compte, i abans de descobrir en els teus ulls la decepció del moment perdut, vaig optar per plorar-te en silenci i acomiadar-me de tu abans de tornar-te a veure i després de tornar a estimar-te.

          I el fred de la nit va cobrir la teva distància.


Víctor Llavina "Llavinet"
(Sabadell, 1943)
«De la fatalitat»

Il·lustració:
'Fatalitat (Jan Toorop)'
"Fatalitat"
Jan Toorop
(Purworedjo, Illa de Java, 1858 - L'Haia, 1928)


Referència:
Llavina "Llavinet", Víctor.
«De la fatalitat»
Lo Càntich. N.14. Símil, 2012.
Març - Abril, 2012.
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036 14>
ISSN 2014-3036-N.14


Lo Càntich - Número 14 - Símil, 2012
Lo Càntich - Número 14
Símil, 2012

http://www.locantich.cat/2012/04/lo-cantich-numero-14-simil-2012.html

Lo Càntich - Número 14 - Lectures
lectures

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]