"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«XXIXè Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez»
Ciutat d'Alcoi

Associació Cultural Amics de Joan Valls i Jordà d'Alcoi
Alcoi, 2012

Amics de Joan Valls

XXIXè Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez
Ciutat d'Alcoi

Associació Cultural Amics de Joan Valls i Jordà d'Alcoi
Alcoi - 2012

     Amb el llibre Les hores vives el poeta del Bages (Súria, 1947) Josep Fàbrega i Selva ha resultat el guanyador de la vintinovena edició del premi que organitza l'Associació Cultural Amics de Joan Valls i Jordà d'Alcoi.

     Un jurat integrat per Manuel Bellver, Olga Gargallo, Begonya Mezquita, Josep Mir i Manel Rodríguez-Castelló va triar aquest poemari d'entre un total de 29 obres que hi van concursar. El premi, que té una dotació de 1.500 euros, serà publicat per l'editorial valenciana Denes en la seua col·lecció de poesia Edicions de la Guerra.

     Les hores vives (curiosament i de manera fortuïta, segon revelacions del mateix autor, aquest títol coincideix amb el que el poeta alcoià Joan Valls i Jordà va editar en 1978) és una profunda reflexió sobre el pas del temps organitzada seguint les hores canòniques (maitines, laudes, prima, tertia, sexta, nona, vespres i completes), en cada una de les quals es despleguen quatre veus: la primera composta per tres tankas, la segona per divuit decasíl·labs amb rimes assonants en els versos parells, la tercera per tres haikús i la quarta per un sonet. Balanç vital i indagació sobre les limitacions de l'expressió poètica, sobre el pas de les hores, l'absència de futur i les circumstàncies que envolten la vocació literària de l'autor, Les hores vives és un llibre magníficament construït sobre un to, sovint amarg, que mai no decau i que demostra el perfecte domini del llenguatge poètic de l'autor des d'unes estructures intrínsecament dificultoses pel seu caràcter tancat. Aquestes són, a parer del jurat, algunes de les qualitats del treball de Josep Fàbrega.

     El poeta de Súria i resident a Calders (Moianès) Josep Fàbrega i Selva és autor d'una ja extensa obra poètica que ha merescut, entre d'altres, premis com el Ciutat de Terrassa o el Miquel Martí i Pol. A banda d'uns quants llibres encara inèdits guardonats, l'autor ha publicat Postals de Calders (2004), Camins d'hivern (2008), Sis dies d'agost (2009), D'aquí estant (no) es veu la mar (2010), Bages (2010), Parlo d'Aloma (2010), L'altra veu (2011).

     El llibre serà presentat a finals de març a Alcoi en una cerimònia pública on també es lliuraran els XVIII Premis Joan Valls i Jordà Per l'Ús i Promoció del Català.

Josep Fàbrega i Selva
Josep Fàbrega i Selva, autor de Les hores vives,
XXIXè Premi Manuel Rodríguez Martínez – Ciutat d'AlcoiAlcoi, febrer de 2012


Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«XXIXè Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez»
Ciutat d'Alcoi.
Associació Cultural Amics de Joan Valls i Jordà d'Alcoi.
Lo Càntich. N.13. Dilogia, 2012.
Gener - Febrer, 2012.
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
ISSN 2014-3036-N.13

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]