"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

Presentació del poemari:
«el llarg camí d'escriure»

marc freixas

Igualada, febrer de 2012

el llarg camí d'escriure (marc freixas)

Presentació del poemari:
«el llarg camí d'escriure»

marc freixas

Igualada, febrer de 2012

Presentació de: 'el llarg camí d'escriure' (marc freixas) I

     El poeta Marc Freixas va presentar el passat dissabte 18 de febrer el seu primer recull de poemes titulat "el llarg camí d'escriure" a la Biblioteca Central d'Igualada. Ho va fer acompanyat del periodista i també poeta Jordi Llavina que va elogiar l'obra d'en Marc recordant als assistents que la seva és una poesia compromesa, tendre i amb una gran capacitat per registrar moments quotidians.

     Sempre fent valer el vers lliure i donant molta força a les paraules, aquest primer poemari d'en Marc Freixas es caracteritza per una gran diversitat de temàtiques que van des del poema reivindicatiu en defensa del país i la llengua, passant per la bellesa que desprenen els versos d'amor i arribant sense cap mena de prejudicis a crítiques socials i religioses per fer constar d'una manera clara el seu posicionament vers el món que el rodeja..., un món que segons diu necessita canvis profunds en un sistema democràtic que ja ha demostrat per si sol que no té cap mena de crèdit tal i com està muntat.

     També hi va haver moments molt emotius, un d'ells quan es va recordar un poema de Josep Bonnín i Segura, poeta de Sóller el qual l'any 2005 a través del web www.relatsencatala.cat va dedicar un poema a Marc Freixas i que Jordi Llavina no va deixar passar aquesta oportunitat per a llegir-lo a tots els assistents. Josep Bonnín és autor de l'epíleg d'aquest primer llibre de poemes de Marc Freixas, així com també hi ha la col·laboració de Vicenç Ambrós del Lluçanès qui s'ha encarregat del pròleg, Toni Arencón del Prat de Llobregat que n'ha fet el dibuix de la portada i 25 dels 40 poemes han estat triats per escriptors i poetes amics de Marc Freixas, tots ells també del web www.relatsencatala.cat.

     Jordi Llavina, per la seva banda va acabar l'acte de la presentació dient que "el llarg camí d'escriure" és una obra on el poeta demostra la seva necessitat per ensenyar tot el que porta a dins des de fa tants anys i que aquesta és una virtut que el fa ser poeta en el sentit més ampli de la paraula. Finalment va afegir que aquest és un poemari que ens farà rumiar.

Presentació de: 'el llarg camí d'escriure' (marc freixas) II

Presentació de: 'el llarg camí d'escriure' (marc freixas) III


'el llarg camí d'escriure (marc freixas)'

«el llarg camí d'escriure»
marc freixas

Setzevents EditorialCulturàlia


Referència:
Culturàlia.
Presentació del poemari:
«el llarg camí d'escriure»

Marc Freixas
Lo Càntich. N.13. Dilogia, 2012.
Gener - Febrer, 2012.
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
ISSN 2014-3036-N.13

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]