"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«Arrels de pedra»

Joan Roca

Editorial El Toll

Arrels de pedra (Joan Roca)

Arrels de pedra

Joan Roca
Editorial El Toll

ISBN 978-84-938773-6-1 | 264 pàg | 15 x 21cm | Tapa dura | Preu: 18,50 Euros


Arrels de pedra

     "Arrels de pedra" és una novel·la que s'endinsa en la història d'una família catalana a pagès, des dels darrers anys de la postguerra fins a l'època actual. La Solana és la masoveria on aquesta família de parcers desenvolupa la seva activitat des de fa generacions, treballant durament de sol a sol i ocupant tots i cadascun dels seus membres. El petit Martí, tanmateix, demostra unes certes aptituds, i els seus pares decideixen que han de fer l'esforç de donar-li estudis. Serà ell, en Martí, qui, passats els anys, i arran de la visita que farà a les ruïnes de l'antiga finca, es proposarà relatar la història d'aquesta família: el dur treball, les dificultats, les estretors, alguna alegria i moltes penes... I els estira-i-arronsa amb els amos, i els enganys, i algun secret que, en cas de ser revelat, podria fer mal, molt de mal...

     La presentació d"Arrels de pedra", de Joan Roca, va tenir lloc el dissabte 21 de gener de 2012, al Teatre Romà de Vic. L'acte va ser presentat per Jordi Vilarrodà, i va comptar amb la presència d'un nombrós públic. L'autor, Joan Roca, va admetre sentir-se molt satisfet per la bona acollida que ha tingut la seva nova proposta literària, aquesta novel·la que narra les transformacions en el món rural, i que és fins ara la seva obra més ambiciosa.


Joan Roca i Casals
Joan Roca i Casals

     Joan Roca i Casals (Vic, 1955), treballa com a professor de Llengua i Literatura Catalana a l’Escola Vedruna de Tona (Osona). Acostuma a afirmar que tot el que és capaç d’escriure ho ha après dels seus alumnes. Va iniciar la seva producció literària amb un seguit de reculls poètics: «Oratges» (Premi de poesia La Font Morta, 2000); «Viure» (Premiat al Concurs Literari de l’Ajuntament d’El Perelló, 2002); «Calendari» (XIV Premi de les Lletres Vila de Corbera, 2002); «Per no perdre l’esperança» (III Premi Domènec Perramon de Poesia de l’Ajuntament d’Arenys de Munt, 2002); «Un jorn, quin munt d’instants!» (2n premi dels VIII Jocs Florals de Sta. Coloma de Gramenet, 2002); «Set dies» (1r premi del VI Certamen de Poesia St. Andreu de la Barca, 2005); i molts altres... Es va iniciar en la narrativa curta amb «A veure si te’n surts!» (Premi de narrativa del XXI Premi Literari Joan Mercadé de l’Ajuntament de Castellterçol, 2002); «Per què m’expliques tot això?», 2003; «Només una mica les puntes» (2n premi de narrativa de l’Ateneu Domingo Fins de Montcada i Reixac, 2004); etc. L’any 2007 va obtenir el Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa amb la novel·la «Aquell capvespre» (Pagès Editors, 2007). L’any 2009 completa el viatge pels diferents gèneres literaris amb la seva primera obra dramàtica, «Penombres», amb la qual guanya el Premi Inicia’t de Badalona. És autor també de «Concert per a ploma i veus trencades». En l'editorial El Toll ha publicat el conte infantil «Verdeta volia volar» i la novel·la «Arrels de pedra».


'Arrels de pedra (Joan Roca)'
"Arrels de pedra"
Joan Roca

Editorial El Toll


Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«Arrels de pedra»
de: Joan Roca
Lo Càntich. N.13. Dilogia, 2012.
Gener - Febrer, 2012.
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
ISSN 2014-3036-N.13

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]