"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Lo Càntich - Número 35 - Diàleg, 2017
Número 35 - Diàleg
Desembre de 2017
Lo Càntich - Número 34 - Rima, 2017
Número 34 - Rima
Agost de 2017
Lo Càntich - Número 33 - Ironia, 2017
Número 33 - Ironia
Abril de 2017
Lo Càntich - Número 32 - Catàfora, 2016
Número 32 - Catàfora
Desembre de 2016
Lo Càntich - Número 31 - Hipèrbole, 2016
Número 31 - Hipèrbole
Agost de 2016
Premis i Concursos actius
ARC
Premis i Concursos

«Trobada poètica per a la Gent Gran»

Mollet, 2011

Trobada poètica per a la Gent Gran - 1

Trobada poètica per a la Gent Gran

Mollet, 2011


     El proppassat 24 de novembre, es va celebrar al “Mercat Vell” de Mollet una nova Trobada Poètica de Gent Gran, una iniciativa de l’Ajuntament de Mollet que ja té 16 anys de vida. Es tracta d'una trobada anual que pretén atendre les inquietuds poètiques de persones de més de cinquanta-cinc anys.

     La trobada d’aquest any ha comptat amb la participació de 28 poetes i poetesses, 17 dones i 11 homes, amb un total de 51 poemes i proses poètiques de temàtica ben diversa però sempre entranyable. Els temes preferits han estat els de l'amor per la família, l'estimació per la terra i els records de la infantesa, però també s'hi han presentat propostes reivindicatives, ben divertides, tractades amb molt d'humor. El dia del recital, el Mercat Vell es va omplir de gom a gom amb un públic amable i atent que va encoratjar en tot moment els poetes; un encoratjament que, sens dubte, els ajudarà a continuar escrivint amb il·lusió; saber que els sentiments que s'aboquen en un full després són compartits per d'altres persones, és un gran estímul. L'Ajuntament va obsequiar els assistents amb un CD que conté la veu de tots els poetes, i als participants a l'acte també els va oferir diversos obsequis i un recull en paper amb les poesies impreses. Aquest acte tan entranyable va ser presentat per dos bons actors de la sèrie de TV3 ”La riera”, Màrius Hernández (Pitu) i Mercè Martínez (Nora). Van portar a terme una conducció àgil i entretinguda que va agradar a tothom, però els veritables protagonistes de la vetllada van ser els poetes grans, “els grans poetes”, que amb gran emoció van saber oferir al públic la seva creativitat, una creativitat madura i serena però plena d’entusiasme. Van fer palès que la il·lusió viu sempre dins de l’ésser humà, que no té edat.

Pilar Campmany i Piqué

Trobada poètica per a la Gent Gran - 2
La meva aportació:
Bombolles d'amor


Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«Trobada poètica per a la Gent Gran - Mollet, 2011».
Lo Càntich. N.12. Metonímia, 2011.
Novembre - Desembre de 2011.
ISSN 2014-3036
ISSN 2014-3036-N.12

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]