"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

Teixits de mots:
«Ahir i avui»

Pilar Campmany i Piqué
Teixits de mots (Pilar Campmany i Piqué)


"Nascuda a Barcelona,
pintora i relataire."

Fotografia: Pilar Campmany

Ahir i avui


     Ha plogut molt des que els meus dies tenien color d'infantesa, des que cap plec em gravava la pell, des que cap dolència se'm feia crònica... Ara tinc la veu més fatigada, diuen que m'he fet gran... però el meu esperit m'ho nega; a l’ànima, encara m'hi viu il·lusió.

     És cert que he d'asssumir algunes mancances físiques, però cada matí sento encara com el sol truca a la meva finestra perquè em llevi, valoro més que mai la paciència, la constància i l'honestedat, assaboreixo, amb delit, la bellesa, i agraeixo moltíssim les abraçades, el benestar dels meus fills, el somriure dels meus néts...

     Tot cercant nous coneixements, creixo cada dia una mica fent amistat amb noves tecnologies; l'ordinador, que abans temia i odiava, ara ja comença a facilitar-me un munt d’informació, m'obre nous camins. Tinc més temps per a les meves aficions; puc participar en activitats que abans la feina em vedava.

     A la meva vida, el platet de la balança que contenia jovenesa ha davallat, evidentment, però l'altre plateret, el del temps per al gaudi, ha guanyat pes; m'he adonat que els dies caminen veloços i que la vida és curta; m’he adonat que cal viure-la amb profunditat...

Fotografia Pilar Campmany


Mots teixits per:
Pilar Campmany i Piqué
(Barcelona)
«Ahir i avui»

Fotografies:
Pilar Campmany i Piqué
(Barcelona)


Referència:
Campmany i Piqué, Pilar.
«Ahir i avui»
A: Teixits de mots
Lo Càntich. N.12. Metonímia, 2011.
Novembre - Desembre de 2011.
ISSN 2014-3036
ISSN 2014-3036-N.12

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]